Hattutemppu, kaksi rangaistuspotkua, viisi maalia – Veikkausliiga-klassikossa hurja toinen jakso

Valkeakosken Tehtaan kentällä nähtiin pitkästä aikaa todellinen Veikkausliiga-klassikko, kun Haka isännöi HJK:ta. HJK oli tyly vieras, sillä pisteet lähtivät Helsinkiin 4–1-vierasvoitolla. Hurjimmin Hakaa kuritti Ferhan Hasani toisen jakson hattutempullaan.

Hakan ja HJK:n edellinen Veikkausliiga-kohtaaminen Valkeakoskella pelattiin lähes kahdeksan vuotta sitten. 1. lokakuuta vuonna 2012 pelattu ottelu päättyi tuolloin lukemiin 2–2.

Tiistaina kyyti oli valkeakoskilaisille kylmempää. HJK haki sarjapisteet 4–1-voitolla.

Toisen jakson tulitus

Ensimmäinen puoliaika nyhjättiin Valkeakoskella ilman maaleja, mutta sitten alkoi tapahtua. Toisella 45-minuuttisella nähtiin viisi maalia.

Maalitehtailun aloitti 51. minuutilla HJK:n David Browne. Hasani laukoi, Michael Hartmann Hakan maalilla torjui eteensä ja ensimmäisenä paikalle kerennyt Browne sijoitti pallon varmasti maaliin.

Sitten alkoi Hasanin show. Pohjoismakedonialainen laukoi illan ensimmäisensä 59. minuutilla vihelletystä rangaistuspotkusta. Varma sijoitus painui Haka-maalin vasempaan alakulmaan.

Haka-kärki Eero Markkasen kavennettua 1–2:een Hasani iski jälleen 65. minuutilla. Pallo kimposi Brownen keskityksen jälkeen rangaistusalueen ulkopuolelle, josta Hasani tälläsi suoraan ilmasta alakulmaan.

Hattutemppu täydentyi vain kolme minuuttia myöhemmin illan toisesta rangaistuspotkusta. Hasanilla oli tässä vaiheessa jo hieman varaa taiteilla. Mies harhautti Hartmannin väärään kulmaan ja tsippasi pallon kevyesti oikeaan ylänurkkaan.

Mestaruustaisto tiivistyy

HJK nousi voitollaan Veikkausliigan taulukossa toiseksi KuPSin ohi. Joukkue on kerännyt kymmenestä pelaamastaan ottelusta 21 pistettä.

Sarjakärjessä jatkaa Inter, joka kaatoi tiistaina RoPSin vieraskentällä lukemin 2–0. Interin maalit merkittiin viime viikolla Interiin palanneelle Benjamin Källmanille  ja  Taiki Kagayamalle.

Yhden ottelun HJK:ta enemmän  pelanneet turkulaiset ovat keränneet 25 pistettä. KuPSilla pisteitä on 19.

Haka jahtaa yhä kauden avausvoittoaan. Pisteitä joukkueella on neljä.