HJK:n johto mureni loppuminuuteilla – sarjakärkeen noussut Ilves jatkoi VPS:n voitotonta kautta

HJK ja KuPS päätyivät jalkapalloliigassa pistejakoon 1–1-tuloksella tiivistäen entisestään taulukon yläkastia. Piste nosti KuPSin kakkoseksi. Kamppailun osumista vastasivat kotijoukkueen Evans Mensah ja 82. minuutilla upeasti sooloillut Lucas Rangel.

–  Tämä oli hävitty tasapeli. Pienestä on kiinni, muuten olimme ylivoimaisia, HJK:n valmentaja Toni Koskela harmitteli tasapelin mahdollistanutta puolustuserhettä.

Kotijoukkue HJK hallitsi alkua, mutta ei yltänyt loistopaikoille avausjaksolla. Toisen kolmevarttisen kärkeen savolaisten puolustus viivästyi niin, että Mensah pääsi tälläämään pallon 19 metristä Otso Virtasen vartioiman maalin takanurkkaan 56. minuutilla.

Helsinkiläisten kömmähdys puolestaan tapahtui vieraiden vapaapotkun jälkeen, kun Rangel sai pallon boksissa ja jätti peippaillen taakseen Marco Buenon ja Riku Riskin.

–  Jouduttiin aika paljon jumppaamaan. Hyvä, että pystyttiin punnertamaan tasoihin, KuPSin valmentaja Jani Honkavaara kiteytti.

VPS vuoden ilman kotivoittoa

Tampereen Ilves nousi lauantaina miesten jalkapalloliigan kärkeen voittamalla Vaasan Palloseuran vieraskentällä 2–1. Ilveksen voitto sinetöi, ettei VPS ole pian voittanut yli vuoteen liigaottelua kotikentällään.

VPS aloitti terävästi, ja kamerunilainen Alain Ebwelle päätti pitkän kuljetuksensa laukomalla vaasalaiset johtoon kymmenen peliminuutin jälkeen. Ilveksen tasoituksen teki yhdeksän minuuttia myöhemmin kulmapotkusta Tatu Miettunen.

Ensimmäisen puoliajan lisäajalla Ilves siirtyi jo johtoon, kun tiistain kierroksella hattutempulla KPV:tä kurittanut Lauri Ala-Myllymäki onnistui jälleen. Toisella jaksolla VPS sai pallon kertaalleen ylärimaan, mutta Ala-Myllymäen kauden kuudes osuma jäi ottelun voittomaaliksi.

Tällä kaudella seitsemän tasapelipistettä kerännyt VPS on voittanut edellisen kerran kotikentällään 4. heinäkuuta 2018. Seuraavan kotiottelunsa VPS pelaa vasta heinäkuun 20. päivä, joten ensi viikolla edellisestä kotivoista tulee kuluneeksi yksi vuosi.

VPS on pelannut syyskuusta lähtien 17 liigaottelua ilman voittoa. Sarjan ennätys on 21 peräkkäistä ottelua ilman voittoa.

Veikkausliigassa pelataan vielä lauantaina Rovaniemellä, kun RoPS ja KPV iskevät yhteen kello 22.15 yöttömän yön ottelussa.