Hätäsektiolla keskosen synnyttänyt Kristiina, 27, kertoo nyt hetkestä sairaalassa, jolloin valkeni, ettei poika ollut kunnossa: "Vauva oli liikkumaton ja kellui kohdussa"

4:08

27-vuotiaan Kristiina Kosken äidinvaisto sanoi huhtikuisena iltapäivänä, ettei vauvalla ollut kaikki hyvin. Äidinvaistoon luottaminen pelasti pienen Juuso-pojan hengen.

Kristiina oli 8. kuulla raskaana, kun hän synnytti toisen lapsensa hätäsektiolla.  

Hoitajan reaktio herätti epäilyt

Perhe oli lähtenyt käymään synnytysvastaanotolla tarkastuksessa, koska aiemmin päivällä hän oli kiinnittänyt huomiota siihen, ettei vauva enää liikkunut.

Tuntui, ettei kaikki ollut kohdillaan. Koski pääsi ultraääneen tutkittavaksi. Hoitajan reaktio herätti Kosken epäilykset siitä, että kaikki ei ollut kohdallaan.

– Me menimme ultraan ja huomasin siellä, että hän katsoo näyttöä pitkään. Ja vauva oli kohdussa ihan kuin elokuvissa, jotenkin ihan liikkumattomana ja kellui kohdussa.

– Sitten hoitaja soitti yläkertaan, että laittakaa kortisoni valmiiksi, me tulemme synnyttämään. Siinä tajusin enaimmäisen kerran, että tässä ollaan tultu ihan oikeasta syystä, hän kertoo kamerahaastattelussa MTV Uutisille.

"Kuin perhosen ihoa"

Puoli tuntia myöhemmin poika oli leikattu kiireisellä sektiolla. Keskospoika sai heti kaksi verensiirtoa, sillä hänen hemoglobiininsa oli vain 49.

– Siellä taisteli vauva pienessä laatikossa. Kun sain ottaa häntä ensimmäistä kertaa kädestä kiinni, se oli kuin perhosen ihoa.

Perheen onneksi tilanteesta huolimatta perheeseen syntyi muutoin terve poika.

Mitä Kristiina ajattelee nyt tapahtumista? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.