Mainos

Hätäkeskuksia ei vähennetä ennen vuotta 2012

Sisäasianministeriön pelastusylijohtaja Pentti Partanen sanoo MTV3:n uutisille, että paikallistuntemus on otettava huomioon karsintoja tehtäessä.

Yhtään hätäkeskusta ei lopeteta ainakaan ennen vuotta 2012, vakuuttaa Hätäkeskuslaitoksen johtaja Martti Kunnasvuori.

Kunnasvuoren mukaan hätäkeskuslaitosten yhdistäminen vaatii muun muassa yhteensopivaa tietojärjestelmää, jonka valmistuminen vie vielä vuosia.

Savon Sanomat kertoi aamulla, että useita hätäkeskuksia saatetaan yhdistää ja lopettaa. Laitoksen johtajan mukaan tällaista ei ole esitetty.

Lehden mukaan keskuksia vähennettäisiin yli puolella nykyisestä. Nykyiset 15 hätäkeskusta ovat toimineet vasta reilun vuoden.

Hätäkeskuslaitos teki supistussuunnitelman sisäministeriön pyynnöstä. Paikallistuntemusta ei voi sisäasianministeriön pelastusylijohtaja Pentti Partasen mukaan sivuuttaa.

- Täytyy muistaa, että paikalliset poliisi- ja pelastusorganisaatiot, sairaankuljetusorganisaatiot kuitenkin toimivat siellä kyseisellä alueella ja he tuntevat oman alueensa. Meidän nykyiset hätäkeskusalueet ovat noin maakunnan kokoisia ja niissä ei näissä paikantamiskysymyksissä näytä olevan minkäänlaisia ongelmia, Partanen sanoo.

Vaihtoehto hätäkeskusverkoston harventamiselle on se, että valtio kaivaa kassastaan hätäkeskuksille arviolta ainakin 10 miljoonaa euroa joka vuosi.

Lopullisen päätöksen hätäkeskusten toiminnan jatkosta tekevät valtioneuvosto ja eduskunta. Päätöksiä odotetaan jo ensi keväänä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.