Mainos

Hassi jätti eronpyyntönsä

Ympäristöministeri Satu Hassi on jättänyt eronpyyntönsä. Hallitus aloittaa neuvottelut uudesta ministeristä jo huomenna.

Hallituksen poliittiset ryhmät aloittavat neuvottelut uudesta ympäristöministeristä ja vaihdokseen mahdollisesti liittyvistä tehtävien siirroista hallituksen sisällä huomenna. Eräiden tietojen mukaan ratkaisuun pyritään pikavauhtia tai viimeistään keskiviikkona. Tavoitteena on, että uusi ympäristöministeri nimitettäisiin virkaansa perjantaina.

Ympäristöministeri Satu Hassi jätti eronpyyntönsä tasavallan presidentille tänään sen jälkeen, kun vihreä liitto oli päättänyt lähteä hallituksesta eduskunnan ydinvoimapäätöksen vuoksi.

Pääministeri Paavo Lipponen on korostanut, että hallituksessa on jatkossakin oltava poliittinen ympäristöministeri. Muissa puolueissa odoteltiin tänään, että Lipponen toisi jo huomenna oman ehdotuksensa neuvotteluihin. Yhtenä mahdollisuutena on pidetty, että toinen valtiovarainministeri Suvi-Anne Siimes siirtyisi ympäristöministeriksi. Samalla Siimes joutuisi luovuttamaan tehtävänsä valtiovarainministeriössä Sauli Niinistölle. Hassille kuuluneet kehitysyhteistyöasiat saisi joko ulkoministeri Erkki Tuomioja tai ulkomaankauppaministeri Jari Vilén .

Yleinen arvio hallituspiireissä oli, että Hassin tehtävät jaetaan jossain määrin nykyisten ministereiden kesken ilman, että hallitusta täydennettäisiin kokonaan uudella ministerillä. Ympäristöasiat pysyisivät kuitenkin omassa salkussaan.

Hallituksen täydentämistä uudella ministerillä pidetään äärimmäisen vaikeana ilman, että samalla horjutettaisiin tarkasti vartioitua puolueiden voimasuhdetta hallituksen sisällä. Toisaalta jos tehtäviä päätetään jakaa nykyisten ministereiden kesken, mahdollisuuksia on hyvinkin monipuolisiin järjestelyihin. Sellaisessa palapelissä myös herkkä tasapainotila on helpompi säilyttää.

-Luovia ratkaisuja on paljon, eräs sisäpiiriläinen sanoi.

Vasemmistoliiton piirissä ei ainakaan tänään nielaistu sitä ehdotusta, että Siimes luovuttaisi osan nykyisistä tehtävistään Niinistölle. Puolue lähtee neuvotteluissa siitä, että se saa pitää entiset tehtävänsä. Pelivaraa neuvotteluihin kokonaan uuden ministerin ottamisesta saisi, jos hallitus päättäisi samalla korvata sitoutumattoman maa- ja metsätalousministerin Raimo Tammilehdon poliittisella ministerillä. Lipponen vastasi kuitenkin sunnuntai-iltana, ettei kenenkään ministerinpaikkaa voi lähteä arvuuttelemaan.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 27.05.2000)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.