Harvinaiseen suomalaissuoritukseen venynyt Kristian Pulli veti uskomattomalla pokerinaamalla – ”Mielessä hymähdin”

Kristian Pulli vaikutti pituushypyn olympiafinaalipaikan hankittuaan, kuin ei olisi tehnyt mitään ihmeellistä. Suomalaisen hyppy 796 riitti finaaliin todella tiukan senttipelin karsinnassa.

Molemmat karsintaryhmät hyppäsivät samaan aikaan, Pulli oli 12:s, siis viimeinen finaaliin mennyt. Samalle senttiluvulle hyppäsivät myös Saksan Fabian Heinle ja Kiinan Changzhou Huang, molemmat vertailussa Pullin edelle. Taakse jäi vain sentin edellä Uruguayn Emiliano Lasa, jolle ei paikkaa maanantain finaaliin annettu.

– Itselle oli aika epäselvää loppuun asti, kukaan ei ehtinyt tulla katsomostakaan huutelemaan. Hermoja raastava karsinta, ihan senttipeliä, Pulli nieleskeli karsinnan jälkeen.

Edellinen finalisti 33 vuotta sitten

Suomeen on tuotu yksi olympiamitali pituudesta, Jorma Valkama pronssia vuonna 1964. Ja tapahtumapaikkahan oli juuri sopivasti Tokio. Edellinen finalisti on Jarmo Kärnä 33 vuoden takaa Soulista. Pullin suoritus on siis harvinainen, mutta miehen pokerinaama piti visusti. Toki hän oli kasvomaskin suojissa, mutta kaikesta huokui äärimmäinen rauhallisuus.

– Ei vielä tuuletella. Mielessä ehkä hymähdin, että hyvä juttu.

– Aika hyvin pystyin säilyttämään tyynen viileyden. Aina tuommoinen iso kilpailu stressaa, tulos täytyy saada kolmella hypyllä irti. Itsellä on ollut sellaista, että karsinnassa pikkuisen takkuaa. Nyt on hyvä fiilis ja pystyn etenemään rauhassa finaaliin.

Torunissa EM-hallipronssia saavuttanut Pulli tiesi, että karsinnassa tarvitaan kesän parasta. Sellainen tulikin.

– Tiesin, että olen hyvässä kunnossa, sillä lailla ei ollut stressiä. Aina tuo karsintatilanne on kova, kahdeksan metrin tienoille vaatii hyviä hyppyjä. Finaaliin on eri tilanne lähteä, siellä on tietyllä tavalla avoimempi kenttä, Pulli jutteli.

Lue myös:

    Uusimmat