Mainos

Harvinainen vieras kerää jättiyleisön Raumalle – "Harrastajat ovat lähteneet hymyissä suin"

Kylmäpihlajan saaressa Rauman ulkosaaristossa on ollut viime päivinä hulinaa. Lintuharrastaja nimittäin teki maanantaina saaressa harvinaisen havainnon. Ruostepyrstöä on käynyt ihailemassa jo noin 400 lintuharrastajaa ympäri Suomea. 

Rauman kaupungin luonto-ja saaristo-opas Sari Kantinkoski kertoo, että tämä harvinainen vierailija on viimeksi tavattu Suomessa vuonna 1995.

– Sen elinpiiri löytyy Väimeren alueelta. Maanantaina raumalainen lintuharrastaja Kalle Haapala teki tunnistuken ja sen jälkeen täällä on arvioni mukaan käynyt 400-500 lintuharrastajaa, Kantinkoski sanoo.

Kantinkosken mukaan ei ole tavatonta, että linnut harhailevat esimerkiksi ilmavirran mukana pois reitiltään. Suunnilleen satakielen kokoinen ruostepyrstö suosii avonaisia paikkoja ja Kantinkosken mukaan Kylmäpihlajan saaresta niitä löytyy hyvin.

– Lintu on ollut hyvin kiitollinen esiintyjä ja lintuharrastajat ovat lähteneet hymyissä suin. Harrastajia on tullut Kuusamosta ja Kajaanista saakka.

Kylmäpihjalan saarelle tehtiin maanantaina ylimääräinen vesibussivuoro, jotta kaikki innokkaat harrastajat pääsivät seuraamaan ruostepyrstön liikkeitä. Kantinkosken mukaan tieto harvinaisista havainnoista leviää nopeasti lintuharrastajien keskuudessa.

– Ravinto on runsasta ja ruostepyrstö pärjää täällä oikein hyvin näin kesällä, mutta sitä on mahdotonta arvioida kauanko se täällä viihtyy, Kantinkoski toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.