Mainos

Harvinainen syöpä valtasi 95 prosenttia naisen kehosta – avun saaminen kesti vuosia

Amerikkalainen Cathy Garza odotti diagnoosia vuosia. Nainen väittää käyneensä vuosien aikana jopa sadalla lääkärillä!

Amerikkalainen Cathy Garza, 51, joutui kärsimään hyvin harvinaisesta syövästä kolme vuotta ennen oikean diagnoosin saamista. Pahimmassa vaiheessa vuonna 2016 Garza kertoo, että hänen kehostaan jopa 95 prosenttia oli kipeiden rakkojen ja palovamman kaltaisten punaisten alueiden peitossa.

Koettelemus alkoi pienestä, punaisesta ympyrästä Garzan poskella. Ajan myötä Garzan kehoon kehittyi rakkuloita ja pyörteen muotoisia ihottumia, jotka levisivät jatkuvasti.

Garzan hampaat hajosivat ja hänen hiuksensa alkoivat pudota. Lääkäreitä naisen tila hämmensi, kunnes selvisi, että hänellä on hyvin harvinainen, T-imusoluihin vaikuttava syöpä.

Nainen väittää käyneensä vuosien aikana jopa sadalla lääkärillä, sadoissa verikokeissa ja jopa 70 koepalanotossa, ennen kuin mystisen sairauden aiheuttaja selvisi.

Lymfoomat kuuluvat yleisimpiin syöpiin

Imukudossyöpää kutsutaan myös nimellä lymfooma. Se syntyy, kun imukudoksen terveet imusolut eli lymfosyytit muuttuvat pahanlaatuisiksi. Lymfooma-nimen ei kannata antaa hämätä, sillä kyseessö ei ole vain yksi sairaus, vaan ryhmä erilaisia pahanlaatuisia imukudoskasvaimia.

Lymfoomat jaetaan yleensä kahteen pääryhmään: non-Hodgkin-lymfoomaan ja Hodgkinin lymfoomaan.

Yhdeksän kymmenestä lymfoomasta on non-Hodgkin-lymfoomia.

Lymfooma voi iskeä mihin kohtaan kehoa tahansa, ja lymfoomat kuuluvatkin yleisimpiin syöpiin. Niihin sairastuu vuosittain noin 1 300 suomalaista.

2:39


Lähde: Caters news, Kaikkisyovasta.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.