Harvinainen kuulonmenetys iski äkillisesti: Kiinalaisnainen ei pysty kuulemaan miesten ääniä – vain naisten ääni kuuluu

1:35
Katso video myös kuurona syntyneestä, 2-vuotiaasta Danielista, joka kuulee nyt ensi kerran - kiitos robottikorvien.

Kiinalaisella naisella on diagnosoitu erittäin harvinainen kuulon heikkeneminen, jonka seurauksena hän ei pysty kuulemaan miesten ääniä. Naisten äänet nainen pystyy vielä kuulemaan. Aiheesta uutisoi muun muassa Daily Mail.

Chen-sukuniminen nainen oli paikallisten raporttien mukaan kärsinyt pahoinvoinnista ja korvien soimisesta päivää ennen kuulonmenetystä. Hän ajatteli, että hyvät yöunet voisivat korjata ongelman, joten nainen meni nukkumaan poikaystävänsä kanssa.

Seuraavana aamuna Chen heräsi ja huomasi järkytyksekseen, ettei hän enää kuullut kumppaninsa ääntä. Chen kiidätettiin Xiamenin sairaalaan, jossa hän pääsi korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärin tutkittavaksi.

Naislääkäri Lin Xiaoqingin mukaan nainen oli pystynyt kuulemaan kaiken, mitä hän oli tälle sanonut, uutissivustot raportoivat.

– Hän pystyi kuulemaan minut, kun puhuin hänelle, mutta kun nuori miespotilas tuli sisään, hän ei kyennyt kuulemaan häntä ollenkaan, Xiaoqing kertoo.

Äkillinen kuulonmenetys

Chenillä diagnosoitiin matalan taajuuden äänten kuulonmenetys. Hän kuuli vain korkeamman taajuuden ääniä, ei matalia ollenkaan.

Äkillinen kuulonmenetys on tila, jossa kuulo heikkenee tai katoaa toisesta korvasta kokonaan. Siihen voi liittyä myös huimausta.

Vastaavaa ongelmaa ilmenee arvioiden mukaan noin yhdellä ihmisellä 13 000 kuulo-ongelmaista ihmistä kohti, kertoo Daily Mail.

Terveyskirjaston mukaan äkillisen kuulonmenetyksen syytä ei tunneta. Oletetaan, että syynä voisivat kuitenkin olla esimerkiksi verenkiertohäiriö, viruksen tai autoimmuunisairauden aiheuttama tulehdus, sisäkorvan kalvon puhkeaminen tai sisäkorvaa vaurioittavat lääkeaineet. 

Riskitekijöiksi tiedetään ainakin henkinen rasitus ja alkoholin käyttö.

Kiinalaisnaisen mukaan hän oli viime aikoina kärsinyt kovasta stressistä, tehnyt pitkiä päiviä töissä eikä nukkunut tarpeeksi. Lääkäri uskoo, että väsymys ja stressi ovat saattaneet vaikuttaa äkilliseen kuulonmenetykseen.

Äkillisen kuulonmenetyksen tullen on syytä hakeutua saman vuorokauden sisällä lääkärin tutkimuksiin, muistutetaan Terveyskirjaston sivuilla. Yli puolilla kuulonmenetys paranee itsestään, joillain se jää pysyväksi.

Xiaoqing uskoo, että Chen toipuu vaivastaan täysin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja