Harvinainen allerginen reaktio tuhosi 10-vuotiaan ihon ja näkökyvyn: "En edes silloin ymmärtänyt, miten pahaksi tilanne kehittyisi"

Kymmenvuotias poika sai antibiooteista harvinaisen allergisen reaktion, jonka todennäköisyys on uutissivusto WKRG.comin mukaan yksi miljoonasta.

Aivan vaarattomaksi oletettu antibioottikuuri tuhosi Theloinous Zieglschmid-Sylvesterin ihon ja näkökyvyn. Kymmenvuotias poika sai lääkityksestään harvinaisen allergisen reaktion, jonka todennäköisyys on uutissivusto WKRG.comin mukaan yksi miljoonasta.

"Hänen silmässään oli eräänlainen kalvo"

Theloinous kärsi lievästä infektiosta, johon hänelle määrättiin antibioottia. Parin päivän kuluttua hänen vatsansa meni sekaisin, ja häntä huimasi; nämä sivuvaikutukset ovat melko tavallisia lääkkeitä käytettäessä.

Yöllä Theloinous kuitenkin heräsi, eikä kyennyt näkemään kunnolla.

– Hän veti alaluomensa alas, ja hänen silmässään oli eräänlainen kalvo. Menin paniikkiin, mutten edes silloin ymmärtänyt, miten pahaksi tilanne kehittyisi, pojan isä Tony Sylvester kommentoi.

Poika vajosi koomaan

Neljän tunnin kuluttua Theloinouksen iho oli rakkojen peitossa. 12 tunnin kuluttua iho alkoi kuoriutua pois. Lopulta poika vajosi koomaan. Hän vietti pitkän ajan sairaalassa.

– Se voi tapahtua mistä tahansa lääkkeestä. Se voi tapahtua ibuprofeenista, se voi tapahtua Tylenol-särkylääkkeestä, se voi olla mitä vain, isä varoittaa.

Theloinous on jo päässyt kotiin, mutta hän menetti koettelemuksen seurauksena näkönsä. Perhe kerää joukkorahoitussivuston avulla varoja pojan hoitoon. Heidän tavoitteensa on nyt valistaa muista allergisen reaktion vaaroista.

– Hän haluaisi lukea kirjaa… Ja hän on sokea. Toivotaan, että joku löytää parannuskeinon, jonkinlaisen, hänen silmiinsä. Hän vain haluaisi näkönsä takaisin, äiti Ute Zieglschmid-Sylvester kommentoi.

***

22:56

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja