Autoilijat tarkkana: Vantaan ja Espoon rajalla mutkittelee kaksisuuntainen tie, jolla on vain yksi kaista – syynä katutilan raivaaminen jalankulkijoille ja pyöräilijöille

Harva on ajanut tällaista tietä: Erikoisella pellon halki mutkittelevalla kylätiellä Vantaan ja Espoon rajalla saa olla tarkkana 3:12
MTV Uutiset Live tutustui kylätiekokeiluun Vantaalla. Voit katsoa videolta tunnelmia tien päältä ja myös ilmasta!

Vantaan ja Espoon rajalla on käynnistynyt tänä kesänä kylätiekokeilu, jossa kapea tie on muutettu autoilijoille yksikaistaiseksi ja tien reunoille vapautunut tila on jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käytössä.

– Tarkoituksena on saada jalankulkijoille ja pyöräilijöille turvallisempi reitti tieosuuksille, joissa ei ole (erillisiä) jalkakäytäviä, Vantaan kaupungin kunnossapitopäällikkö Jyrki Vättö kertoo MTV Uutisten haastattelussa.

Kylätie on Suomessa verrattain uusi konsepti, jossa katutila jaetaan uudella tavalla. Ajoradan keskellä on moottoriajoneuvoliikenteelle varattu kaksisuuntainen, noin kolme metriä leveä kaista.

Ajonopeus alhainen

Tien molemmin puolin on puolitoista metriä leveä tila ensisijaisesti pyöräilijöille ja jalankulkijoille. Autot saavat väistää toisiaan pyöräilijöille ja jalankulkijoille varatulle alueelle, jos kohdalla on vapaata tilaa. Kylätiellä sallittu nopeus on rajoitettu 30 kilometriin tunnissa.

– Ennen haastattelua kävelin tiellä mutkaan asti ja siellä oli kymmenkunta jalankulkijaa ja pyöräilijää tiellä. Sehän on tarkoituskin, että tätä käytetään, Vättö totetaa.

Aiemmin kyläteitä on Suomessa otettu käyttöön Hattulassa ja Pyhtäällä, mutta alun perin konsepti on peräisin Hollannista. Vätön mukaan Vantaa suunnittelee jo toisen kylätien toteuttamista kaupunkiin.

MTV Uutiset Live tutustui kylätiekokeiluun Vantaalla, voit katsoa yllä olevalta videolta tunnelmia tien päältä ja myös ilmasta!

Lue myös:

    Uusimmat