Mainos

Hartwall pysyy Areenan nimessä ainakin neljä vuotta – KHL-yhteistyö kiinnostaa

Virvoitusjuomayhtiö Hartwall jatkaa Helsingin Areenan pääsponsorina ainakin vuoteen 2017. Areenan virallinen nimi pysyy Hartwall Areenana siis ainakin nelisen vuotta, vaikka areena myytiin venäläisliikemiesten omistamalle Arena Eventsille.

Myynti julkistettiin perjantaina. Hartwall aloitti areenan pääsponsorina sen käyttöönottovuonna 1997.

– Sopimus oli alun perin 10+10 vuotta ja sen mukaan on eletty, kertoo Hartwallin sponsoroinnista vastaava johtaja Pekka Lindroos.

Lindroos ei kommentoi sopimuksen yksityiskohtia.

Areenan kaupan kylkiäisenä Hartwall päätyy myös venäläispainotteisen KHL:n markkinoille. Helsingin Areenan vetonaulana on toiminut jääkiekkoseura Jokerit, joka siirtyy SM-liigasta KHL:ään kaudelle 2014–15. Venäläisseurojen lisäksi KHL:ssä pelaa yksi seura myös Valko-Venäjältä, Kazakstanista, Latviasta, Ukrainasta, Tshekistä, Slovakiasta ja Kroatiasta.

Lindroosin mukaan Hartwallilla on SM-liigassa yhteistyötä myös kuuden muun seuran ja hallin kanssa. Pääkaupunkiseudulla kisa on kovaa Sinebrychoffin (HIFK ja Blues) kanssa.

– Olemme Oulussa (Kärpät), Lappeenrannassa (SaiPa), Hämeenlinnassa (HPK), Jyväskylässä (JYP), Raumalla (Lukko) ja Lahdessa (Pelicans). Pääkaupunkiseudulla Jokerit on tietysti näkyvä lippulaiva. Ensi vuonna Jokerit pelaa SM-liigassa edelleen ja Hartwall Areenalla ollaan näkyvästi mukana. Mikä SM-liigan tilanne on sitten tulevaisuudessa, niin niitä täytyy miettiä, Lindroos toteaa.

Hartwall tunnetaan jo Venäjällä

Näkyvyys Venäjällä on Lindroosin mielestä jo taattu, sillä alue on yksi Hartwallin keskeisistä vientikohteista. Lindroos myöntää, että tästä on luonnollisesti etua, kun Areenan vuoden 2017 jälkeisestä pääsponsorista neuvotellaan.

– Tämä on kuitenkin vielä ennenaikaista spekulointia, kuten puheet toiminnan laajentamisesta Venäjälle, Lindroos kuittaa.

Lindroosin mukaan Hartwall neuvottelee syksyllä yhteistyöstä Areenan ostaneiden Gennadi Timtshenkon sekä Rotenbergin perheen kanssa. Helsingin Sanomat siteerasi viikonloppuna venäläislehti Sovetski Sportia, jolle Roman Rotenberg oli kertonut, että nimenvaihtoa harkitaan sopimuksen päätyttyä.

Hallin liikemiehille myyneen Harry Harkimon kanssa Lindroos oli Hartwallin puolesta yhteydessä jo viikonloppuna.

– Meillä oli näitä C-sarjan osakkeita, jotka Sanoman tapaan myimme muutama viikko sitten, Lindroos taustoittaa neuvotteluja.

Hartwallilla oli 72 C-sarjan osaketta, jotka takasivat yhtiölle äänivallan areenan yhtiökokouksessa. Tiiviistä yhteistyöstä huolimatta Areenan myynti ja erityisesti Jokerien siirtyminen KHL:ään tulivat Lindroosille yllätyksenä.

– Kuulimme nämä asiat perjantaina kello 16.30, emmekä ehtineet vielä miettiä näitä sen pidemmälle. Olimme tietoisia, että omistajanvaihdosta suunniteltiin, mutta ostajasta ei ollut tietoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.