Harrison Ford oli aiheuttaa suuronnettomuuden lentokoneellaan – selvisi ilman rangaistusta

Kokeneena lentäjänä tunnettu näyttelijälegenda ei saanut minkäänlaista rangaistusta törttöilystään.

Yksityiskoneellaan liidellyt Harrison Ford, 74, oli mukana vaarallisessa välikohtauksessa maanantaina 13. helmikuuta. NBC:n mukaan välikohtaus tapahtui Fordin ollessa laskeutumassa yksimoottorisella koneellaan John Waynen lentokentälle Kaliforniassa.

Hänet ohjattiin laskeutumaan kiitoradalle mutta sen sijaan tämä päätyikin tähtäämään kiitotielle siirtymiseen tarkoitetulle tielle. Virheen vuoksi Ford ylitti American Airlines 737 -matkustajakoneen vain täpärästi. Matkustajakoneen kyydissä oli 110 matkustajaa ja kuusi henkilökunnan jäsentä.

Ford itsekin säikähti tapahtunutta ja pian kiperän tilanteen jälkeen hän tiedusteli lennonjohdolta, oliko matkustajakoneen tarkoitus olla hänen alapuolellaan.

Ilmailuvirasto tutki tapahtunutta eikä NBC Newsin mukaan rankaissut Fordia tapahtuneesta. Uutissivuston lähteiden mukaan Ford tapasi viraston edustajia ja oli äärimmäisen pahoillaan tapahtuneesta.

Näyttelijäkonkari olisi voinut esimerkiksi saada sakot tai joutua uusimaan lentolupakirjansa. Miehellä on ollut lentolupa yli 20 vuotta.

Ford on joutunut ennenkin kiipeliin lentäessään. Vuonna 2015 hän teki hätälaskun golfkentälle, kun moottori petti kesken lennon.

Lue myös:

    Uusimmat