Harri Ollin hämmentävä kirjoittelu nousi uutiseksi Norjassa – tukee Venäjää ja Putinia: "Toivoin, että joku käyttää hänen nimeään"

Mäkihypyn kolminkertainen arvokisamitalisti Harri Olli aiheutti kummastusta Norjassa, kun hän oli julkaissut sosiaalisessa mediassa Venäjää ja Vladimir Putinia tukevia päivityksiä. Norjan mäkihyppytähti Halvor Egner Granerud kertoi Nettavisenille, että luuli jonkun muun käyttävän Ollin nimeä.

Olli on viimeisin suomalaishyppääjä, joka on voittanut mäkihypyn MM-mitalin (hopeaa vuonna 2007 Sapporossa). Useissa kohuissa uransa aikana ja sen ulkopuolella julkisuudessa ollut Olli nousi jälleen otsikoihin, kun hän kirjoitti tukevansa Venäjää ja Putinia. Olli perusteli tukeaan sillä, että Venäjän jääkiekkotähti Aleksandr Ovetshkin tukee Putinia.

Ollin julkaisut saivat Norjan lisäksi huomiota myös toisessa perinteikkäässä mäkihyppymaassa, Puolassa. Norjan mäkihyppytähti ja maailmancupia johtava Halvor Egner Granerud on nähnyt Ollin julkaisut. Granerud totesi, ettei pidä niistä.

– Näin tämän. Toivoin, että joku käyttää hänen nimeään, mutta sitten löysin nämä kommentit hänen Instagramistaan. Ne olivat sellaisia, joita hän ei ollut edes poistanut. Se on kuin keltaisella vilkkuva otsikko, jossa todetaan, että saattaa järkyttää. Hänellä saa olla totta kai mielipiteensä, mutta en ole samaa mieltä. Se on mielestäni surullista, Granerud sanoi.

– Toivoin, että se ei ollut totta. Hän saa sanoa, mitä haluaa, mutta minä olen eri mieltä, Granerud totesi.

Entinen mäkihyppääjä ja nykyinen urheilumanageri Clas Brede Bråthen kertoi myös oman näkemyksensä Ollin kommentteihin.

– Se on surullista kuulla, Bråthen sanoi.

Bråthen ei usko, että muilla suomalaisurheilijoilla olisi samanlaisia ajatuksia. Nettavisen yritti tavoittaa Ollia kommenttien suhteen. Hän ei vastannut suoraan lehdelle, mutta julkaisi Instagramissa päivityksen, jossa jakoi Nettavisenin yhteydenoton. Olli toivotti julkaisussa onnea Granerudille MM-kisoihin.

– Olen Rovaniemeltä ja olen jopa asunut Lahdessa 15 vuotta. Rovaniemi on turistikaupunki, enkä ole kuullut, että he eivät halua venäläisiä sinne. Minulla on enemmän muistoja venäläisten kuin ukrainalaisten kanssa. Sodassa ei ole oikeaa tai väärää. Sota on syvältä. Rauha on upeaa, Olli kirjoitti. 



Lue myös:

    Uusimmat