Kommentti: NHL:n tähdistötapahtumassa nähtiin irvokas venäläisnäytelmä

NHL-kauden yhtenä kohokohtana pidettävää tähdistötapahtumaa varjosti irvokas venäläisnäytelmä, kirjoittaa MTV Urheilun toimittaja Feliks Heikkinen.

NHL:n tähdistötapahtumassa nähtiin perjantain ja lauantain välisenä yönä hetki, joka muussa tapauksessa olisi löytänyt tiensä jokaisen kiekkofanin sydämiin. NHL:n venäläislegenda Aleksandr Ovetshkinin 4-vuotias poika Sergei ilmaantui yllättäen jäälle ja pääsi tekemään maalia isänsä sekä toisen legendan Sidney Crosbyn kanssa. 

Mikäli Venäjä ei olisi aloittanut hyökkäystä Ukrainaan, olisi tempausta voinut pitää hellyyttävänä. Sodan käynnistymisen jälkeen tilanne näyttää kuitenkin toisenlaiselta.

Yleisö hurrasi Sergein suoritukselle, mikä tapaan kuuluukin, kun kyse on nuoresta lapsesta. Teko näyttää kuitenkin siltä, että suorituksella yritettiin pönkittää paljon kritiikkiä Vladimir Putin -yhteyksistään saaneen Ovetshkinin asemaa.

Myös tshekkilegenda Dominik Hasek pillastui tähdistötapahtuman tempauksesta. Hasek kirjoitti sosiaalisessa mediassa viestin, jossa totesi, että tämä oli NHL:n pohjanoteeraus. Hän vaati myös NHL:ää ja sen komissaaria Gary Bettmania vastuuseen teoistaan.

Ovetshkinin 4-vuotiasta Sergei-poikaa on turha syyttää tapahtuneesta, mutta NHL:n ja muiden tulisi katsoa peiliin. On irvokasta, että nuorta lasta käytetään tällä tavoin hyväksi samalla, kun tuhannet lapset kärsivät Ukrainassa.

NHL on ollut yksi urheilumaailman poikkeus, jossa venäläiset ja valkovenäläiset saavat olla mukana. Suurimmasta osasta lajeja heidät on suljettu ulos Ukrainaan kohdistuneen raukkamaisen hyökkäyksen johdosta.

Ei pitäisi olla mahdollista, että maailman suurimmassa jääkiekkosarjassa sallitaan tämänkaltainen statuksen pönkittäminen. Ehkäpä siinäkin on uuden mietinnän paikka. Toivon mukaan NHL osaisi vihdoin näyttää, että sillä on moraalia.

Lue myös:

    Uusimmat