Harri Moisio otti kantaa Radiogaalan voittajaehdokkaiden yksipuolisuuteen: "Miehet dominoivat porukkaa, jolla radioasemia markkinoidaan"

Radiojuontaja Harri Moisio otti kantaa Radiogaalan ehdokkaiden yksipuolisuuteen 7:37
Katso videolta, minkälainen dynamiikka Korporaation juontajilla on keskenään, ja mitä omasta mielestään erittäin kliseistä Harri Moisio aikoo tehdä keväällä 50-syntymäpäivänsä kunniaksi.

Radiojuontaja Harri Moisio oli yksi Vuoden radiojuontajaehdokkaista vuonna 2023.

Radio Rockin Korporaatio-ohjelman juontaja Harri Moisio oli ehdolla tämän vuoden Radiogaalassa Vuoden valtakunnallisen radiojuontajan -kategoriassa. Voiton vei 31. maaliskuuta järjestetyssä juhlassa NRJ:n juontaja Niko Saarinen.

Moisio kertoi näkemyksensä gaalan punaisella matolla keskusteluun nousseesta voittajaehdokaslistan yksipuolisuudesta.

– Se on totta, että tämän vuoden gaalassa kahdeksasta shortlistille päässeestä Vuoden juontajaehdokkaasta seitsemän on miehiä. Paikallisella puolella ei ole yhtään naista. Vuoden sisällöntekijä -kategoriassakin on vain yksi nainen. Onhan se jopa häkellyttävää, että tilasto menee näin. Viime vuonna naisia oli enemmän. En ole koskaan ajatellut niin, että tämä homma olisi jotenkin sukupuolittunutta, Moisio kertoi MTV Uutisille punaisella matolla 31. maaliskuuta.

Moisio nosti esille, että etenkin päällikkötehtävissä naisia on ollut paljon kautta vuosikymmenten ja harmitteli, että ehdokaslistan tilanne on tänä vuonna tällainen.

– Oletan, että tämä kyllä korjaantuu. On tunnustettava, että radiojuontajia, joita markkinoidaan, niin hirveän moni heistä on miehiä. Jos ajattelen naistenlehtimaailmaa, niin naistenlehtien kannessa on aina nainen. Siellä voi olla pariskunta, mutta joka tapauksessa siellä on aina nainen. Samoin iltapäivälehtien kansissa. Jostain syystä kaupallisessa radiomaailmassa, ja kuulun itsekin tähän joukkoon, niin miehet dominoivat porukkaa, jolla radioasemia markkinoidaan. Ehkä tämä voisi olla se ensimmäinen askel, että huomioidaan, että alalla on paljon naisia. Radion tapa markkinoida itseään on hyvin miehinen, Moisio kertoi.

Moision uran aikana radion tekeminen on muuttunut erityisesti tekniikan osalta valtavasti.

– Kun olen aloittanut 90-luvun alussa, niin silloin pelattiin vinyylilevyillä. Oli myös kelanauhoja, ja itseasiassa opettelin aika hyväksi kelanauhojen leikkaajaksi. Mutta sitten yhdessä yössä, kun tuli digitaalitekniikka, niin tästä taidosta ei ollut enää mitään hyötyä. Ehkä myös lähestymistapa kuulijaa kohtaan on muuttunut. Radio oli ennen aika yksiulotteinen media, josta juontaja norsunluutornista kertoi kuulijoille asioita. Nykyään kuulijat otetaan lähetykseen mukaan milloin minkäkin kanavan kautta, Moisio kertoi.

Korporaatiota juontavat Moision kanssa Kim Sainio ja Tytti Junna.

Katso yllä olevalta videolta, minkälainen dynamiikka Korporaation juontajilla on keskenään, ja mitä omasta mielestään erittäin kliseistä Harri Moisio aikoo tehdä keväällä 50-syntymäpäivänsä kunniaksi.


Lue myös:

    Uusimmat