Harri Heliövaaralle raskas pettymys – Australian avoimet päättyivät odottamattomaan tyrmäykseen

Harri Heliövaara ja hänen brittiparinsa Lloyd Glasspool putosivat jatkosta tenniksen Australian avoimen mestaruusturnauksen nelinpelin toisella kierroksella. Villillä kortilla turnaukseen päässeet australialaiset Rinky Hijikata ja Jason Kubler kukistivat Heliövaaran ja Glasspoolin erin 3–6, 7–5, 6–2.

Hijikatan sijoitus nelinpelin maailmanlistalla on 277:s ja Kublerin 163:s. Heliövaaran ranking on 11:s ja Glasspoolin 12:s.

Heliövaara ja Glasspool aloittivat ottelun salamavauhdilla ja laukkasivat nopeasti 5–0-johtoon avauserässä. Vasta avauserän kuudennessa pelissä australialaiset pitivät ensimmäisen kerran syöttönsä 1–5:een ja mursivat tämän jälkeen vastustajiensa syötön Heliövaaran syöttövuorolla.

Australialaisten kiri pysähtyi kuitenkin kolmen perättäisen pelin voiton jälkeen, ja Heliövaara ja Glasspool kuittasivat avauserän 6–3.

Hijikata ja Kubler olivat kuitenkin päässeet vauhtiin ja veivät toisen erän 7–5.

Kolmannen erän neljännessä pelissä Hijikata ja Kubler onnistuivat murtamaan Heliövaaran syötön 3–1-johtoon ja etenivät sen jälkeen 6–2-erävoittoon.