Harri Heliövaara pääsi viimein Wimbledonin "pyhille kentille" ja nappasi kovan päänahan – "Mieletön fiilis"

Tennispelaaja Harri Heliövaara saavutti torstaina yhden uransa makeimmista voitoista, kun suomalainen eteni Wimbledonin miesten nelinpelissä toiselle kierrokselle brittiparinsa Lloyd Glasspoolin kanssa.

Heliövaara ja Glasspool ottivat avauskierroksella komean päänahan, kun he kaatoivat kymmenenneksi sijoitetun hollantilaisparin Wesley Koolhof/Jean-Julien Rojer 5–7, 6–3, 6–4.

Heliövaara lopetti uransa vuonna 2013, mutta palasi ammattilaiskentille alkuvuonna 2017. Viime vuosien aikana suomalainen nousi vaivihkaa nelinpelin kärkitasolle haastajakiertueella, ja nyt kaivattu läpimurto on toteutunut myös ATP-tasolla.

Wimbledonissa Heliövaara pelaa ensimmäistä kertaa grand slam -turnauksen pääsarjassa.

–  Mieletön fiilis. Ensimmäinen kerta, kun pääsin pelaamaan ottelun näillä pyhillä kentillä, ja oli huippupari vastassa. Ei ollut helppo matsi eikä helppo alku. Pystyimme nostamaan tasoamme, Heliövaara tunnelmoi.

–  32 vuotta mittarissa, niin on tässä jonkin aikaa odoteltu, että pääsee tämmöisiin kisoihin. Mieletön fiilis, kun kampanja alkaa näin hyvin, mutta ei suinkaan liian tyytyväinen.

Yhteispeli kehittynyt nopeasti

Heliövaara ja 27-vuotias Glasspool ovat pelanneet yhdessä reilun puolen vuoden ajan. Pari saavutti ensimmäisen ATP-tittelinsä maaliskuussa Marseillen sisäkentillä, ja Wimbledoniin he pääsivät villillä kortilla.

Myös Glasspool on harpannut pykälää korkeammalle tasolle Heliövaaran kanssa.

–  Pikkuhiljaa alkaa muodostua sellaisia patterneja (pelimalleja). Yksi englantilainen nelinpelivalmentaja sanoi täällä, että meillä on uskomattoman hyvä kemia kentällä. Pystymme tukemaan toisiamme ja olemme molemmat siinä mielessä samassa tilanteessa – todella innostuneita, että pääsemme täällä pelaamaan, Heliövaara tuumi.

–  On tosi makeeta pelata Lloydin kanssa, ja uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet jatkossakin.

Kontiselta vinkkejä

Heliövaara ja Henri Kontinen pelaavat nelinpelin toisen kierroksen ottelunsa viikonloppuna. Kontinen kukisti ranskalaisparinsa Edouard Roger-Vasselinin kanssa avauskierroksella intialaiset Rohan Bopannan ja Divij Sharanin erin 2–0.

Heliövaara lähetti terveiset Kontiselle, joka on voittanut urallaan Australian avointen nelinpelin ja Wimbledonin sekanelinpelin grand slam -tittelit. Wimbledonin miesten nelinpelissä Kontinen on edennyt parhaimmillaan välieriin.

–  Hän sanoi, että matsikentät tuntuvat aina vähän hitaammilta, joten siihen kannattaa varautua. Häneltä olen uran aikana saanut aika monta vinkkiä, joten kyllä pieni kiitos menee siihenkin osoitteeseen.

Lue myös:

    Uusimmat