Harrastatko kalsarikännejä? ”Sillä tavoitellaan pika-zeniä”

6:45

Toimittaja-kirjailija Miska Rantasen mielestä kalsarikänneillä on puhdistava vaikutus, kunhan ne eivät ole jokapäiväisiä ja pysyvät hengeltään oikeanlaisina. Rantanen puhui aiheesta maanantaiaamuna Huomenta Suomessa.

Kalsarikänni-kirjan kirjoittanut Miska Rantanen määrittelee kalsarikännit lyhyesti sanottuna alkoholin juomiseksi kotona alusvaatteissa ilman mitään tarkoitusta lähteä ulos.

– Mutta jos laajemmin ajattelee, niin se on oikeastaan rentoutumisfilosofia, joka on sukua tanskalaiselle hyggelle ja ruotsalais-norjalaiselle lagomille, Rantanen kuvaili lähetyksessä.

– Sillä tavoitellaan pika-zeniä, nopeaa nollautumista ankaran stressipiikin jälkeen. Meillä kaikillahan on stressiaaltoja, ja kalsarikännien avulla voi raivata omaa aikaa ja tavallaan stopata tilanteen.

Rantasen mielestä kalsarikänni on yksilölaji.

– Muiden ihmisten täytyy suoda suoritusrauha ihmiselle, joka harrastaa sellaista, kirjansakin osittain kieli poskessa kirjoittanut Rantanen sanoo.

Vakavammin Rantanen huomauttaa, että kalsarikännien vetäminen ei missään nimessä saa olla jokapäiväinen harrastus.

– Sen pitää olla kivaa. Jos ei ole kivaa, niin ei kannata vetää kalsarikännejä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja