Harkitsetko peruukkia? Tällaisia muodikkaita vaihtoehtoja on olemassa!

Peruukit ovat tänä päivänä hienostuneita: yleensä niistä ei edes koskettaessa huomaa, ettei kyseessä ole aito hius. Katso kuvat peruukeista, jotka on valmistettu synteettisistä hiuksista!

Amerikka on peruukkien suurin markkina-alue. Siellä lisähiuksia käytetään paljon – ja usein aivan huvin vuoksi.

– Varsin yleistä on että, naisväki käyttää peruukkia pukeutumisen lisänä, asusteena. Jos on vihreä mekko, niin siihen punainen tukka. Se on aika yleistä. Siellä hyvähiuksiset naiset käyttävät peruukkeja ilman, että ongelmaa on olemassa, Matti Heinilä Hiusextra Heinilä Oy:stä sanoo.

– Näissä asusteperuukeissa käytetään kuitenkin kaikkein edullisimpia ratkaisuja, jolloin ei tarvita ihon näköistä pohjaa ja hiuksen ei tarvitse kasvaa näennäisesti "suoraan päänahasta". Ollaan parin sadan euron hintaluokassa.

Edullisimmat peruukit ovat synteettistä hiusta. Mittatilaustyöt ovat yleensä aidosta hiuksesta. Hintakin on sen mukainen, noin tuhat euroa.

– Siinä tehdään muotti pään muodosta, ja hiusvärit ja kaikki muu suunnitellaan henkilökohtaisesti. Pyrimme siihen, että peruukissa on mahdollisimman sopiva väri. Se ei välttämättä ole asiakkaan päässä oleva väri, Hiusextra Heinilä Oy:ssä työskentelevä Matti paljastaa.

– Tässä on mahdollisuus hakea ihmiselle kaikkein pukevin väri, joka sopii silmien väriin, ihon väriin ja mahdollisesti jopa luonteeseen.

Tulevaisuudessa luotetaan pysyvään lisäkkeeseen

Aidot hiukset peruukkeihin tulevat niin kutsutulta indoeurooppalaiselta alueelta.

– Hiusta vanhastaan on lajiteltu kolmeen luokkaan: eurooppalainen hius, indoeurooppalainen hius ja aasialainen hius. Eurooppalaisen hiuksen alue on nimenomaan Keski-Eurooppa, ja sen saanti on tänä päivänä hirveän vaikeaa, lähes mahdotonta. Indoeurooppalainen alue kattaa Eurooppaa jo Italian ja Turkin kautta Intiaan asti. Indoeurooppalaisen hiuksen hiuksen laatu on varsin hyvä, Heinilä sanoo.

Heinilä uskoo, että tulevaisuudessa naisten pysyvä hiuslisäke tulee yhä suositummaksi. Hiuslisäke kiinnitetään omiin hiuksiin.

– Näin saatu lisähiusmateriaali on osa kampauksen kokonaisuutta ja sen kanssa eletään kuin ne olisivat ikiomat hiukset. Kun sitten omat hiukset kasvavat, lisäke irrotetaan ja kiinnitetään uudelleen keskimäärin kahden kuukauden välein. Tämä menetelmä sopii asiakkaille, joiden hiustenlähdön syy on perinnöllinen – ei siis pälvikalju-, tai syöpäpotilaille, Heinilä kuvaa.

– Näitä hiuksia täytyy olla kaksi, niin, että toinen on huollossa ja toinen on päässä. Hiukset tehdään mittatilaustyönä. Se on äärettömän hyvä, voi elää normaalia, hiuksellista elämää. Hiuksia ei oteta iltaisin pois, vaan ne voi unohtaa.

Entä, jos synteettinen hius on ainoa vaihtoehto – onko luvassa hupiperuukin tyyppinen viritys? Heinilä vakuuttaa, että myös niin sanotut vakiomalliset peruukit ovat tänä päivänä hienostuneita, ja yleensä ei edes koskettaessa huomaa, ettei kyseessä ole aito hius.

Katso kuvat peruukeista, jotka on valmistettu synteettisistä hiuksista!

Hintaluokka: noin 200 euroa

– Tässä on kaikkein edullisin ja yksinkertaisin peruukkirakenne. Peruukkipohja on tehty hiusnauhoista ja on koneellisesti valmistettu. Eläviä, muodikkaita hiusvärejä tässäkin mallistossa, Heinilä sanoo.

– Tässä on käytetty synteettistä hiusta, joka on modacryl-kuituhiusta. Samaa alkuperää ovat myös vaatteissa käytetyt akrylikuidut, mutta tämä on vain hiuksen muotoon tehty. Modacryl-kuituhius on eniten käytetty hiusmateriaali peruukeissa. Luonnollisen ulkonäön lisäksi hyviä puolia on se, että tämä säilyttää värinsä ja on helppo käyttää ja pestä kotona.

Hintaluokka: noin 400 euroa

– Tässä on sama hiusmateriaali kuin äskeisessä, mutta käsin solmittu pohja, joka on ohutta tylliä. Ratkaisevaa tässä mallissa on, että jos alla on ihoa, siis kaljua, näyttää, että hius kasvaa päänahasta. Tämän vaikutelman saa aikaan päälaen pohjamateriaali ohut monifilamentverkko.

– Hiusvärinä on niin sanottu tyviväri, eli näyttää siltä, kuin kyseessä olisi luonnollinen tyvikasvu kasvavassa hiuksessa.

Hintaluokka: 600 euroa

– Tässä on tulevaisuutta ja nykypäivää: uusi kuitumateriaali, joka on tavattoman pehmeä. Tavanomaisen kuidun yksi ominaisuus on, ettei se siedä kovin korkeaa lämpötilaa. Tämä sietää. Peruukissa on muutoinkin kaikki mahdolliset hienoudet, monofilamentpohja ja silikoniraidat, eli se pysyy hyvin päässä. Hiusmateriaali on tullut vuonna 2013 markkinoille, se on pehmeää ja aidon hiuksen tuntuista.

Hiuslisäkkeet

Kun ollaan hiustenlähdön alkuvaiheessa, päästä tarvitsee peittää vain pienehkö alue. Tällöin otetaan käyttöön peruukkia pienempi hiuslisäke. Lisäkkeitä voi kiinnittää monenlaisilla mekanismeilla. Katso kuvat!

Pieni hiuslisäke

– Tässä on vakiomalli, jossa on hiuslukot, joilla se pysyy kiinni asiakkaan omissa hiuksissa. Tämä tulee päälaelle. Lisäkkeellä usein pääsee kokeilemaan, haluaako kaljun peitoksi jotakin. Kaljuuntumisen hyväksyminen on usein pitkä prosessi.

Kuvan kokoinen lisäke kustantaa noin 200 euroa.

Suurempi hiuslisäke

– Kun joudutaan peittämään laajempi kaljuuntunut alue päälaella, on tähän isommalla pohjalla oleva lisäke, joka on lämmönkestävää kuituhiusta. Vastaavalla rakenteella tehdään myös aitohiuslisäkkeitä. Näitä saa heti. Kun lähdetään tekemään henkilökohtaista mittatilaustyötä, sen toimitusaika on kolme kuukautta.

Teippikiinnitys

– Tässä on päälaen aitohiuslisäke, joka kiinnitetään omiin hiuksiin pidennysteipillä. Omat hiukset vedetään pienistä pohjan halkioista läpi ja painetaan teipit toisiaan vasten. Tämän pysyväiskiinnityslisäkkeen kiinnittäminen paikalleen tehdään kampaamossa.


Lue myös:


Maria Aarnio, maria.aarnio(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat