Harkitsetko auton hankintaa? Ota laskin kaupoille mukaan

Loppukesä on uusien hankintojen aikaa. Koulujen ja töiden alkaminen merkitsee paluuta arkeen ja osa haluaa aloittaa sen uudella autolla. Ostajan on hyvä pitää mielessä menopelin kaikki kulut.

Etenkin ensimmäistä kertaa autoa ostavat unohtavat usein laskea auton kokonaiskulut. Suomalaisten auton hankintaa selvittänyt tutkimus paljastaa, että harva ostaa täysin uutta autoa vaan useimmiten autokaupoilta lähdetään kotiin käytetyllä menopelillä. Syynä on hinta, mikä merkitsee ostopäätöksessä eniten.

Hintalappu on vain osa kuluja

Autokaupoilla ei kuitenkaan kannata jäädä tuijottamaan vain hintalappua vaan laskea kaikki mahdolliset kulut. Siihen kuuluvat muun muassa huollot, korjaukset, polttoaine, verot ja jälleenmyyntiarvo. Käytetyn auton ostajan pitää myös varmistaa takuun voimassaolo ja se, että auton kunto on tarkastettu.

Suomessa uusi auto ostetaan yleensä silloin, kun vanha alkaa olla kuudesta kymmeneen vuotta vanha. Santanderin selvityksen mukaan suomalaisautoilijan mielestä rahoille saa enemmän vastinetta, kun ostaa käytetyn auton. Lisäksi ajatellaan, että käytetty auto on vikojensa puolesta uutta huolettomampi.

Lähde: Deski

Kuva: Colourbox

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja