Harkimo ei kommentoi puheenjohtajakisaa – Video: Paljasti suosikkinsa ohjelmassaan viime viikolla

Hjallis paljasti suosikkinsa Kokoomuksen puheenjohtajakisassa 0:19

Kansanedustaja Harry Harkimo ei halunnut heti sisäministeri Petteri Orpon ilmoituksen jälkeen kommentoida kokoomuksen puheenjohtajakisan tilannetta. Harkimo sanoi maaliskuun lopussa harkitsevansa vakavasti puheenjohtajakisaan lähtemistä.  

Vetämässään keskusteluohjelmassa Harkimo kuitenkin kertoi "sivulauseessa" oman suosikkinsa puheenjohtajaksi. Hänen mukaansa Orpo on ylivoimaisesti ehdottomasti paras ehdokas.

Eduskunnan varapuhemies Paula Risikko ilmoitti tänään, ettei lähde puheenjohtajakisaan. Hän sanoo tukevansa Orpoa. Risikon mukaan valtiovarainministeri Alexander Stubbin johtaman kokoomuksen suuressa linjassa ei ole korjattavaa, mutta johdossa tarvitaan tiettyä jämäköitymistä.  

Orvon kampanjapäällikkönä toimii puolueen varapuheenjohtajistoon kuuluva kansanedustaja Anne-Mari Virolainen. Muista kansanedustajista välittömästi Orpon leiriin ilmoittautuivat esimerkiksi Jukka Kopra, Timo Heinonen ja Eero Lehti.  

Lehti arvioi, että Orpon mahdollisen valinnan jälkeen kokoomuksen ministeriryhmässä tapahtuisi vaihdoksia.  

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen sanoi, että hän ei aio asettua kenenkään puheenjohtajaehdokkaan taakse. Kansanedustaja Ben Zyskowicz sanoi samoin.  


Lue myös:

    Uusimmat