Mainos

HS: Petteri Orpo kokoomuksen kansanedustajien suosikki puolueen uudeksi puheenjohtajaksi

2:10

Valtaosa Helsingin Sanomien torstain tavoittamista kokoomuksen kansanedustajista ilmoitti tukevansa sisäministeri Petteri Orpon valintaa puolueen uudeksi puheenjohtajaksi.

Kokoomuksen puheenjohtajan paikasta kisaavat myös istuva puheenjohtaja valtiovarainministeri Alexander Stubb sekä kansanedustaja Elina Lepomäki.

Helsingin Sanomat oli keskustellut yhteensä 27 kansanedustajan kanssa ja sen tiedossa on nyt 31 kokoomuksen kansanedustajan kannat puheenjohtajakisassa. Neljän edustajan kanta on edelleen epäselvä.

Nykyistä puoluejohtaja Stubbia kannatti vain viisi edustajaa, siinä missä Orpo sai taakseen 13 kansanedustajan tuen. Lisäksi osa Orpoa tukevista ei halunnut vielä kertoa

Orpoa tukevat puheenjohtajapaikalle julkisesti ainakin Paula Risikko, Sari Sarkomaa, Harry Harkimo, Eero Lehti, Pertti Salolainen, Jaana Pelkonen,Timo Heinonen, Antti Häkkänen, Kalle JokinenJukka Kopra, Jaana Laitinen-Pesola, Sari Raassina ja Anne-Mari Virolainen.

Sisäministeri Orpo ilmoittautui mukaan puheenjohtajakisaan vasta eilen. Aikaa kokoomuksen puoluekokoukseen, jossa tuleva puheenjohtaja valitaan, on enää reilut viisi viikkoa. Edellisen kerran kokoomuksen istuva puheenjohtaja on haastettu yli 20 vuotta sitten vuonna 1993.

6:59

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.