Hans Välimäen kreikkalainen burgeri: Täydellisen hampurilaissämpylän salaisuus

Hampurilaiskokki Hans Välimäki kertoo, miten syntyy täydellinen kreikkalainen hampurilainen.

Midhill-hampurilaisketjukonseptiaan juuri laajentanut Michelin-kokki Hans Välimäki vieraili maanantaina Makuja-keittiössä hampurilaiskokin roolissa. Makuja-kokki Tero Mäntykangas ja vieraileva tähti Hans Välimäki valmistivat yhdessä täydellisen kreikkalaisen hampurilaisen Hansin reseptillä. Hampurilaispihvi syntyi lampaan jauhelihasta ja täytteiksi valikoitui muun muassa tsatsikia, chilimajoneesia ja mummonkurkkuja.

– Hampurilainen on parhaimmillaan, kun se on mahdollisimman tuore ja hyvän makuinen. Tämä burgeri on vähän pyttipannun tyyppinen eli tähän voi laittaa mitä vaan. Varsinkin kesämökillä kannattaa varioida, Välimäki vinkkasi ohjelmassa.

Hampurilaiset ovat nyt kuumaa kamaa niin ravintoloissa kuin ruokalehtien palstoillakin. Välimäen mukaan burgereiden suosiota selittää niiden valmistamisen nopeus ja helppous.

– Hampurilainen on nopea, helppo ja raikkaan makuinen. Aina väitetään, että hampurilaiset ovat epäterveellisiä, mutta eivät ne ole sen epäterveellisempiä kuin mikään muukaan.

Täydellisen hampurilaissämpylän salaisuus

Hans Välimäen mukaan hampurilaissämpylän on oltava mahdollisimman pehmeä, jotta burgerin syöminen on helppoa.

– Usein näkee käytettävän kovin sitkosia leipiä. Hyvän hampurilaisen yksi salaisuus on se, että leipänä pitäisi käyttää pullamaista leipää. Tässä käytän nyt briossimaista leipää, johon sivellään kirkastettua voita. Eli tämä on siinä mielessä ehkä hieman epäterveellisempi versio. Sämpylän tehtävä on imeä kaikki kastikkeet, mitä pihveistä ja täytteistä valuu.

Katso videolta, miten syntyy täydellinen kreikkalainen hampurilainen ja kokeile reseptiä kotona (resepti avautuu klikkaamalla):

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja