Hans Välimäen juhannusvinkit: Satsaa näihin grillimakkaroihin

Huippukokki Hans Välimäki kertoo grillaavansa mielellään kasviksia, mutta tunnustautuu myös hyvän lihan ystäväksi.

Kahden Michelin-tähden ravintola Chez Dominiquea ja hampurilaisketju Midhilliä pyörittävä huippukokki Hans Välimäki aikoo juhannuksena pistää grillin kuumaksi, mutta ei ole vielä tarkkaan päättänyt raaka-aineita.

– Ei ole vielä tarkempia suunnitelmia. Viime juhannuksena ostin extempore hyvää marmorilihaa. Tykkään kasviksista ja varsinkin alkukesän sadosta. Kasvikset voi keittää, ryöpätä nopeasti ja marinoida ja sen jälkeen heittää grilliin. Siihen lisukkeeksi savustettua, grillattua tai vaikka suolakuoressa sanomalehden sisällä kyspennettyä kalaa, Välimäki vinkkaa.

Mikä sitten mahtaa olla huippukokin mielestä se kaikkein paras liha grillattavaksi?

– Kyllä mä tykkään eniten Wagyu-härän pihvistä. Jos olisi rahaa, niin sitä grillaisin aina, Välimäki nauraa.

Satsaa raakamakkaroihin ja hyödynnä olutta myös ruoanlaitossa

Perinteiset grillimakkarat kuuluvat suomalaiseen juhannukseen, eikä niissä Välimäen mukaan olekaan mitään vikaa. Jos kuitenkin haluaa hieman vaihtelua perinteiseen versioon, kannattaa keittiömestarin mukaan satsata raakamakkaroihin.

– Niitä voi varioida vähän helpommin. Tavallinen grillimakkara ei muokkaudu niin helposti. Ne on parhaimmillaan sellaisenaan. Sinappia vaan ja se on siinä.

Raakamakkaroita voi Välimäen mukaan tuunata vaikka juhannusjuomilla. Olut sopii raakamakkaroiden lisäksi muun muassa kalan kaveriksi

– Tein vähän aikaa sitten yhdellä keikalla raakamakkaroita, joiden massan joukkoon lisäsin olutta sekaan. Tummista oluista tulee hyvä ja maltainen maku makkaraan. Ja vehnäolutta voisi käyttää kalakastikkeessa valkoviinin asemasta.

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja