Vesivoimalaitos tulvii Norjassa – räjäytys harkinnassa: Maassa evakuoitu Hans-myrskyn takia 2 000 ihmistä, taloja tuhoutunut maanvyöryssä

Karu näky Norjassa: Tulvavesi mursi padon, teitä veden vallassa 2:00
Karu näky Norjassa: Tulvavesi mursi padon, teitä veden vallassa

Sähkö on poikki myös pumppaamolla, joka tuottaa makeaa vettä Vålerin asukkaille.

Norjan itäosassa Braskereidfossin vesivoimalaitoksen alueelle on päässyt vettä.

Sähköt katkesivat voimalaitoksella, ja voimalaitoksen tulvaportit eivät ole avautuneet kunnolla. Hans-myrskyn nostattama vesi on alkanut tulvia padon yli.

Voimalaitos on tällä hetkellä kokonaan poissa toiminnasta. Voimalaitoksen johtajan mukaan on liian aikaista sanoa tarkalleen, mitä on tapahtunut.

X-viestipalvelussa (entinen Twitter) nimimerkki Nils on jakanut linkin norjalaisen Verdens Gangin verkkosivuille, jossa näkyy kuva tilanteesta vesivoimalaitoksella.

Poliisi on aloittanut joen varrella asuvien ihmisten evakuoinnin yhteistyössä Vålerin kunnan kanssa, kerrotaan Innlandetin poliisipiiristä Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle. VG-lehti kertoo, että kymmenestä viiteentoista taloa on evakuoitu.

Sähkö on poikki myös pumpusta, joka tuottaa makeaa vettä Vålerin asukkaille. Pumppu pyritään pian yhdistämään aggregaattiin. Paikallisviranomaiset kuvaavat tilannetta hyvin vakavaksi.

Voimalaitoksella harkitaan luukkujen räjäyttämistä veden vapauttamiseksi. Poliisi saa arvioinnissa apua pommiryhmältä ja Norjan puolustusvoimilta.

Keskiviikkona sateiden pitäisi väistyä

Hans-myrsky on riehunut ympäri Norjaa viime päivien aikana ja tuhonnut mukanaan rakennuksia ja infrastruktuuria. Myrskyn takia noin 2  000 ihmistä on jouduttu evakuoimaan eri puolilla maata, kertoo Norjan yleisradioyhtiö NRK.

Heistä suuri osa, eli noin 800 ihmistä, on evakuoitu Hönefossin kaupungissa, joka sijaitsee luoteeseen pääkaupunki Oslosta.

Hans-myrsky on riehunut ympäri Norjaa viime päivien aikana ja tuhonnut rakennuksia ja infrastruktuuria.

Norjan vesi- ja energiavirasto NVE sanoo, että Norjaan odotetaan sateita vielä keskiviikkona. Keskiviikkoiltapäivän jälkeen sateen pitäisi väistyä.

Hans-myrsky aiheutti Norjassa myös maanvyörymiä.

 

Lue myös:

    Uusimmat