Hans Backen asema horjuu

MTV Sportin saamien tietojen mukaan viime perjantaina Keski-Suomessa pidetyssä liittovaltuuston kokouksessa osa jäsenistä olisi ollut valmis erottamaan Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentajan Hans Backen.

Jyväskylässä pidetyssä kokouksessa kuultiin MTV Sportin saamien tietojen mukaan ajoittain ärhäkkää sananvaihtoa jäsenien välillä, kun puhe kääntyi Huuhkajien päävalmentajan Hans Backen asemaan. 64-vuotiaan ruotsalaisluotsin takana kokouksessa oli muutamia sangen arvovaltaisia tukijoita, jotka vetosivat sitkeästi Backen hyviin puoliin - kuten vaikkapa konkarin "herrasmiesmäiseen olemukseen ja ystävällisyyteen".

Osa kriittisesti ja nuivasti Backen työnjälkeen suhtautuvista jäsenistä oli palaverin jälkeen turhautuneita ja pettyneitä siihen, että Backe saanee näillä näkymin jatkaa Huuhkajien peräsimessä ensi vuonnakin. "Backe-kriitikot" peräsivät päävalmentajan asettamista vastuuseen surkeiden tuloksien johdosta. Mixu Paatelaisen seuraajalla on ollut aikaa kehittää joukkueen pelaamista, mutta siitä huolimatta peliesitykset eivät ole vakuuttaneet missään vaiheessa.

MTV Sportin saamien tietojen mukaan myös osa Huuhkajien runkopelaajista on tyytymättömiä Backen aikakauteen. Ryhmän hyökkäyspelaamisesta on puuttunut alusta asti selkeä rakenne, minkä vuoksi pallollinen pelaaminen on perustunut paljolti sattumanvaraisuuteen.

Konkariluotsin ensimmäinen vuosi Huuhkajien peräsimessä on sujunut katastrofaalisesti: Suomi ei ole voittanut ainuttakaan maaottelua vuonna 2016, kaikkiaan Backen vyölle on kertynyt 12 ottelua. Mikäli Huuhkajien ensi vuosi käynnistyy heikosti, voi olla, että oppositio konkariluotsia kohtaan kasvaa entisestään. Suomen taival MM-karsinnoissa jatkuu ensi vuoden maaliskuussa vierasottelulla Turkkia vastaan. Suomi on tällä hetkellä karsintalohkossaan viimeistä edellisenä. Lohkon jumbosijaa pitää Backen suojattien takana - vain maalieron turvin - Kosovo.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja