Hannu Manninen joutui saksalaistähden törkytempun kohteeksi, yhteenotto soviteltiin lopulta erikoisesti – "Siihen se oikeastaan jäi"

7:25
Katso Hannu Mannisen vierailu Viiden jälkeen -ohjelmassa kokonaisuudessaan tästä.

Yhdistetyn suomalaislegenda Hannu Manninen on saanut oman osasta laturaivosta uransa aikana. Manninen joutui talvella 2005 saksalaistähti Ronny Ackermannin törkytempun kohteeksi.

Tapahtuma juontaa juurensa vuoteen 2005. Yhdistetyn maailmancup oli rantautunut Lillerhammeriin ja Manninen, Ackermann, Todd Lodwick ja Anssi Koivuranta taistelivat sprinttikisan voitosta.

Manninen vei nelikosta lopulta pidemmän korren nappaamalla voiton muiden nenän edestä. Kolmoseksi jäänyt Ackermann purki turhautumisensa maahan kaatuneeseen Manniseen lyömällä tätä sauvalla käsivarteen.

Manninen uskoo tietävänsä, mistä Ackermann tuolloin suivaantui.

– Se ei ollut ihan stadionalueella, mistä tämä sauvalla huitaisu loppupeleissä tuli. Meillä oli pientä taistelua kärkipaikasta jo muutama sata metriä ennen maalia. Siellä oli tiukkoja mutkia ja pieniä ajolinjoja, Manninen alustaa Viiden jälkeen -ohjelmassa.

– Olin keulassa ja suljin sitten yhden sisäkurvin Ackermannilta, kun hän oli sieltä puikkaamassa ohi. Siitä ilmeisesti suivaantuneena tuli maalissa ohi ja huitaisi käteen sauvalla. Varmasti häntä harmitti vielä se, kun USA:n Todd Lodwick tuli vielä viimeisessä mutkassa ohi ja hän jäi kolmanneksi siinä kisassa, Manninen jatkaa.

Ackermann ei pyytänyt tekoaan anteeksi, mutta saksalainen tv-yhtiö halusi tähtikaksikon sopivan kiistansa julkisesti. Ackermann valittiin vuonna 2005 Saksan Vuoden urheilijaksi, ja saksalainen tv-yhtiö pyysi Mannista jakamaan palkinnon kiistakumppanilleen.

– Hän oli varmasti yllättynyt tilanteesta, kun minä olin antamassa sitä Saksan Vuoden urheilija -palkintoa. Se oli tv-yhtiön järjestämä yllätysseremonia. Jonkinnäköinen julkinen kasvojen pesu haluttiin Ackermannille tehdä, Manninen muistelee.

Manninen ja Ackermann kättelivät rehdisti palkinnonjakohetkellä, mutta saksalaistähti ei koskaan itse pyytänyt Manniselta anteeksi, vaan tyytyi tv-yhtiön junailemaan ”sovintoon”

– Siihen se oikeastaan jäi. Sen kummempaa virallista anteeksipyyntöä ei tullut.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja