Hanna Sumari: Sininen palaa sisustukseen!

Tänä syksynä sisustustrendeissä on kaksi toisistaan eroavaa suuntaviivaa.

Suomen kaunein koti -ohjelmassa tuomaroiva sisustustoimittaja Hanna Sumari kertoo syksyn sisustustrendien olevan ylellinen ja raskas tyyli sekä kevyt ja läpikuultava tyyli.

– Ensimmäiseen kuuluvat peilit, kiiltävät pinnat ja vähän 90-luvun tunnelma. Materiaaleina ovat sametti ja vakosametti ja väreinä kaikki siniset, mutta erityisesti petrolinsininen, koboltinsininen ja syvä turkoosi. Petrolia voi maustaa orkideanvioletilla ja sinapinkeltaisella.

– Sininen on suomalaisten suosituin sisustusväri, ja nyt sen kanssa voi riehua mielin määrin. Suomalainen, ota sininen ja nauti! Hanna Sumari nauraa.

Sametin lisäksi materiaaleina on paljon metalleja, ja niitä yhdistellään toisiinsa rohkeasti. Samassa tilassa voi olla esimerkiksi sekä hopeisia että messinkisiä kynttilänjalkoja.

– Tämä on lämmin ja täysi sisustus, johon on ihana käpertyä, kun syksy ja kylmä talvi tulevat. Tyylistä tulee hiemaan mieleen Marokko.

Läpikuultavia kalusteita ja lasia

Hanna Sumari tunnustautuu kuitenkin itse syksyn toisen suuren trendin, kevyen ja läpikuultavan sisustuksen ystäväksi. Tyyliin kuuluu ohut, värillinen lasi sekä huonekalut, jotka voivat olla joko kokonaan tai osittain läpikuultavaa akryylia.

– Akryylihuonekaluissa on paljon erilaisia muotoja, sekä perinteistä että modernia. Materiaaleina ovat sametti, kukkakankaat ja jopa kiiltäväpintaiset verhoilukankaat. Kuosit vain ovat keveämmät. Värit ovat samat kuin raskaassakin sisustuksessa, mutta keveämpinä, akvarellisina sävyinä. Tammi on puulajeista nyt ”se juttu”.

– Tapeteissa on geometrisiä kuvioita, mutta kuvioiden välissä on paljon ilmaa ja väripinta on hengittävä.

Sumari sanoo persoonallisuuden olevan nyt tärkeää. Sisustusta ei kopioida sisustuslehdistä tai -blogeista.

– Koteja ei välttämättä täytetä designklassikoilla, vaan uniikit huonekalut voivat olla myös kirpputorilta tai mummon vintiltä löydettyjä. Niitä sitten tuunataan. Tuunaamista voi tehdä monella tavalla, sen ei tarvitse tarkoittaa Strömsö-tyylistä söpistelyä. Uniikit huonekalut tuovat sisustukseen kerroksellisuutta ja kiinnostavuutta.

– Omista materiaaleista voidaan esimerkiksi teetättää puusepällä pöytä tai tuoli. Kierrättäminen ja laadun ostaminen on ylipäätään hirveän tärkeää. Kattotrendinä on huoli luonnon tilasta.

Lue myös:

    Uusimmat