Hanna Sumari moottoripyöräilystä: Naiset ovat miehiä parempia kuskeja

Hulluna moottoripyöräilyyn 25:23

Studio55.fi-ohjelmassa vieraillut toimittaja-juontaja Hanna Sumari pitää naisia miehiä parempina moottoripyöräilijöinä.

Hanna Sumarin moottoripyöräilyharrastus sai alkunsa vuonna 2005, kun hän sai yllättäen mieheltään lahjaksi moottoripyörän.

– Yhtenä lokakuun päivänä hän soitti minulle ja sanoi, että ”Terve, täällä minä, hirveä kiire, ostin sinulle harrikan, nyt on pakko mennä”, Sumari kertoi lähetyksessä.

Moottoripyöräilyyn yhdistetään usein vapauden riemu. Sumarin mukaan vapaus tulee siitä, ettei kukaan häiritse ajon aikana.

– Minä en ainakaan edes uneksi siitä, että minulla olisi kypärässä puhelin. Olet itsesi kanssa ja todella lähellä luontoa. Kyllähän siinä on ajatukset hyvin vapaalla.

Vaikka ajatukset tuulettuvat pyörän selässä, täytyy ajaessa keskittyä kunnolla ajamiseen.

– Ei riitä, että tiedät mitä edessä on, sinun täytyy olla tarkkana, mitä sinun takanasi ja sivuilla tapahtuu. Se on kokonaisvaltaista tekemistä, Sumari selittää.

Sumarin mukaan moottoripyöräharrastajia on laidasta laitaan.

– On kaikkien ammattien edustajia, miehiä ja naisia, todella erilaisia ihmisiä.

Naisten moottoripyöräily on Sumarin mukaan tällä hetkellä liikenteen voimakkaimmin kasvava laji. Sumari uskoo, että naiset ovat myös miehiä parempia kuskeja.

– Meillä (naisilla) ei ole niin suuri ongelma siinä egon korostamisessa. Se on oikeasti fakta. Minun moottoripyöräkouluttajani kouluttaa myös raskaan liikenteen kuljettajia, ja hän sanoo tätä samaa, että kyllä naiset ovat rauhallisempia, eikä siinä ole ongelma, että joku ohittaa, sanoo Sumari.

Miten Sumari päätyi ajamaan enduromoottoripyörällä Saharaan? Katso Sumarin haastattelu kokonaan!

Lue myös:

    Uusimmat