Hanna Sumari joutui kirurgin veitsen alle: "Nyt en saa istua pitkään toviin"

Hanna Sumari esittelee omat kesämökkinsä – tältä ne näyttävät! 4:05
Katso myös: Hanna Sumari esittelee omat kesämökkinsa.

Hanna Sumari kertoo Instagramissa olleensa molempien takareisien hamstring-leikkauksessa

Juontaja Hanna Sumari kertoo Instagramissa olleensa eilen tiistaina 28. marraskuuta molempien takareisien hamstring-leikkauksessa. Hän jakoi Instagram-tililleen kuvan, jossa makaa sairaalasängyllä vierellään operaation suorittanut ortopedian erikoislääkäri Lasse Lempainen.

Sumari taustoittaa postauksessaan oireita, jotka veivät hänet kirurgin veitsen alle.

– Istuminen on sattunut vuoden verran. Olen koettanut saada treenillä kipua pois ja käynyt kaikissa mahdollisissa hoidoissa ja lopulta TV-kuvausten päätyttyä ehdin magneettikuvaukseen, jossa todettiin takareisien jänteiden totaalirepeämä molemmissa jaloissa, johon vain leikkaushoito tepsii, Sumari kertoo postauksessaan.

Lääkärilehden mukaan takareidessä oleviin hamstring-lihaksiin ja niiden jänteisiin kohdistuvat vammat ovat yleisiä liikuntaa harrastavilla. Lääkärilehti kertoo, valtaosa takareiden vammoista paranee levolla ja kuntoutuksella, mutta osa voi olla vaikeahoitoisia ja heikentää toimintakykyä huomattavasti. Vakavien vammojen hoidossa tarvitaan Lääkärilehden mukaan usein leikkaushoitoa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Nyt en saa istua pitkään toviin ja kävely onnistuu kyynärsauvojen avulla, Sumari kertoo postauksessaan.

Muun muassa Suomen kaunein koti -ohjelmaa luotsannut Sumari kirjoittaa postauksessaan, ettei pelännyt itse leikkausta ollenkaan. Sen sijaan hän oli kirjoittamansa mukaan kolmen viikon ajan kauhuissaan siitä, miten selviää leikkauksen jälkeen arjen haasteista ja tavallisista askareista. Hän listaa postauksessaan esimerkkejä.

– Kuinka pääsen yläkertaan suihkuun, kun molemmat jalat on leikattu? Miten pääsen sänkyyn ja sieltä pois, kun pitää olla puikkona? Kuinka istun WC:ssä kun en saa istua? Miten saan kaatuneen kyynärsauvan lattialta? Miten pääsen Turusta Espooseen makuuasennossa? Ja tuhat muuta pientä ajatusta jotka saapuivat viihdyttämään minua öisin ja usein myös päivisin.

Leikkaus onnistui kuitenkin juontajan mukaan upeasti, ja etukäteen huolettaneet kysymyksetkin hälvenivät mielestä fysioterapeutin opastettua Sumaria niin arkisten asioiden kuin jumppaamisenkin osalta.

– Nyt sit vaan malttia ja lepoa, että kroppa saa mahdollisuuden korjaantua – taas kerran, hän raapustaa.

Postauksensa lopussa Sumari kiittää kaikkia häntä hoitaneita ammattilaisia.

Lue myös:

    Uusimmat