Hanna pohtii blogissaan, miksi osa vanhemmista ei käy vanhempainilloissa: "Sieltä puuttuvat usein he, joiden siellä juuri pitäisi olla"

Miltä kouluruoka nykyisin maistuu? Kävimme testaamassa 1:47

Hanna Parviainen pohtii Yli pyykkivuorten -blogissaan, miksi osa vanhemmista ei käy lastensa vanhempainilloissa. – Eikö lapsen pärjääminen päiväkoti- ja koulumaailmassa ole ihan sitä ydinvanhemmuutta? Hanna kysyy.

Miltä kouluruoka nykyisin maistuu? Kävimme testaamassa – tuloksen näet videolta!

Hanna Parviainen kirjoittaa Yli pyykkivuorten -blogissaan vanhempainilloista – ja vanhemmista, jotka eivät käy näissä.

– Aika usein Facebookissa ja muussa mediassa näkee kommentteja, joissa kerrotaan avoimesti, että vanhempainillat eivät voisi vähempää kiinnostaa. Moni on tunnustanut suoraan, että ei koskaan mene vanhempainiltaan. Vanhempainilta ei kuulemma ole heidän juttunsa, Hanna kuvaa.

Hanna itse kertoo, ettei jää vanhempainillasta pois, ellei työn vuoksi ole aivan pakko.

– Totuushan on, että vanhempainilloista puuttuvat usein he, joiden siellä juuri pitäisi olla. Mielestäni on huolestuttavaa, jos vanhemman asenne oman lapsensa koulunkäynnin suhteen on, että ei voisi vähempää kiinnostaa mikään vanhempainilta. Eihän siellä olla opettajan tai muiden vanhempien vuoksi vaan oman lapsen vuoksi. Eikö lapsen pärjääminen päiväkoti- ja koulumaailmassa ole ihan sitä ydinvanhemmuutta?

Huono vanhempainilta kestää yli kaksi tuntia

Keskustelua Facebookissa seurannut Hanna listaa myös hyvän ja huonon vanhempainillan merkkejä.

Keskustelijat pitivät huonona vanhempainiltaa, joka esimerkiksi kestää yli kaksi tuntia, jossa kukaan ei johda puhetta ja jonka aikana pitää tehdä tehtäviä tai leikkiä kiusallisia tutustumisleikkejä.

Hyvä illan tunnusmerkkejä olivat tiiviys ja asiallisuus

Hyvän vanhempainillan tunnusmerkkejä puolestaan olivat esimerkiksi tiiviys, asiallisuus, selkeä puheenjohtajan rooli sekä esimerkiksi mahdollisuus hoitaa myyjäiset joko työllä tai rahalla. Hanna huomauttaakin, ettei vanhemmuutta tulisikaan mitata sillä, kuka leipoo myyjäisiin eniten.

– Ja mitä tulee niihin vanhemmuutta mittaaviin mokkapaloihin, niin on hyvä, jos voi valita, paistaako mokkapaloja, onko myymässä niitä vai maksaako leirikoulukassaan vitosen tai kympin enemmän. Lasten eteen on kiva tehdä mitä vain, mutta kenenkään ei tarvitse sekoittaa mokkapalataikinaa kello 23.45. Sillä ei sitä vanhemmuutta mitata.

Lue myös:

    Uusimmat