Mainos

”Ei minulla enää ollut nälkä, keskityin vain hengittämiseen" – pienen Kauko-kissan kohtalo tuo kyyneleet silmiin

Kissanpennun surullinen kohtalo on järkyttänyt eläinten ystäviä. Pieni Kauko-kissa löydettiin langanlaihaksi nääntyneenä puuliiteristä.

Kyllähän kissa pärjää luonnossa kesät talvet – vai mitä? Monelle saattaa tulla yllätyksenä, ettei metsästäjän maineessa oleva kissa todellisuudessa pystykään selviytymään omin nokkinensa Suomen luonnossa.

Suloisen kissanpennun, Kaukon, kohtalo on surullinen esimerkki siitä, mitä tapahtuu, kun pieni kissa jätetään yksin karun luonnon armoille.

Jenni Soinisen liikuttava kirjoitus on saanut monen eläinten ystävän sydämen särkymään. Koskettavaa Facebook-päivitystä on jaettu jo tuhansia kertoja.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Minulla oli niin kova nälkä!

Koitin saada syötäväksi hiiriä, mutta en minä ollut ehtinyt opetella saalistamaan, olin vielä aika pieni poika ja kuppi oli ollut koko kesän täynnä ruokaa...

Yhtäkkiä ihmiset, jotka olivat huolehtineet ruuastani, katosivat ja ruokakuppi pysyi tyhjänä, vaikka kuinka usein kävin tarkistamassa.

Minulla oli niin kova nälkä. Tunsin voimienikin ehtyvän ja kylmyys pakotti luitani. Kesällä oli ollut niin lämmin nukkua vaikka ulkona, mutta hiipivät pakkaset alkoivat kuluttaa viimeisiä voimiani, jotka olivat jäljellä viimeisestä kupissa olleesta murusesta.

Minulla oli niin kova nälkä! Etsin viimeisillä voimillani ihmisen hajua ja päädyin puuliiteriin piiloon pahimmalta yön pakkaselta.

Sieltä minut löydettiin.

Ei minulla enää ollut nälkä, keskityin vain hengittämiseen. Ihminen kuljetti minut toisen ihmisen luo, joka antoi minulle lämpimän kankaan alle ja koitti auttaa luuksi riutunutta minua.

Tänään pääsin pois. Sain tuntea ihmisen käden lämmön koko viimeisen elintuntini, käsi pysyi siinä lämmittämässä ja rauhoittamassa siihen hetkeen saakka, kun sieluni pyrähti vapaaksi.

Käsi silitti selkärankani jokaisen nikaman kerrallaan pehmeästi ja anteeksipyytäen, siihen oli turvallista nukahtaa.

Sain minä nimenkin. Olin Kauko. Ihmisen hylkäämä kesäkissa. "

"Kissa ei kuulu Suomen luontoon"

Joensuun eläinsuojeluyhdistys haluaa omalla päivityksellään ottaa kantaa tapaukseen ja muistuttaa, etteivät kissat pärjää Suomen luonnossa .


Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Kissa ei kuulu Suomen luontoon, eikä pärjää kylmänä talvikautena. Luonnon armoille jätetyn kissan kohtalona on nälkäkuolema tai paleltuminen, eläinsuojeluyhdistys toteaa.

Eläinsuojeluyhdistys kertoo, ettei Kauko-kissa ole ainoa keväällä syntynyt pentu, joka on otettu hetken mielijohteesta perheenjäseneksi ja saanut ulkoilla kesän mökillä vapaasti.

– Sitten onkin liian helppo unohtaa kissa kotimatkalta. Kauko-kissanpentu ei ehtinyt paleltua kuoliaaksi vaan nääntyi luurangon laihaksi vielä syksyn ollessa näinkin alussa ja sen elämä loppui vasta päästyään alkuun.

Eläinsuojeluyhdistyksestä muistutetaan, että pihapiiriin hakeutunut tuntematon kissa tulisi ottaa kiinni.

Lähde: Facebook, Joensuun eläinsuojeluyhdistys

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.