Mainos

Hanipöö vai mussukka? Sille on syynsä, miksi sinäkin kutsut kumppaniasi hellittelynimellä

Kutsutko sinä kumppaniasi suloisella lempinimellä? Oletko koskaan miettinyt, miksi?

Hanipöö, kultsipuppeli ja mussukka... Rakkaalla kumppanilla voi olla monta nimeä, mutta mistä hellittelynimien käyttö johtuu? Tieteellä saattaa olla vastaus tähänkin.

Floridan yliopiston neuroantropologi, professori Dean Falk kertoi Broadly-sivustolle, että lapsenomaista "lässytystä" käyttävät äidit ympäri maailman. Puheella viestitään rakkautta ja luodaan sidettä äidin ja lapsen välille. Tutkimukset ovat osoittaneet, että pienet lapset rakastavat lässytystä ja hellittelynimillä kutsumista, etenkin äitinsä suusta kuultuna.

Falk uskookin, että syy hellittelynimien käyttöön parisuhteessa on halu palata omiin lapsuuden kokemuksiin ja ensimmäiseen rakkauteen eli äitiinsä. Kyseessä on siis luonnollinen tapa luoda yhteyttä omaan tyttö- tai poikaystävään.

Toisten asiantuntijoiden mielestä hellittelynimien käyttää auttaa ihmisiä tuntemaan olonsa avoimeksi ja mukavaksi kumppanin seurassa.

– Sen ansiosta ihmisillä on tietty vapaus normaaleista aikuisten roolien kahleista, pohtii professori Frank Nuessel Louisvillen yliopistosta.

Psykoterapeutti Nan Wisen mukaan hellittelevät kutsumanimet voivat johtua myös sisäisestä halusta leikkiin. Wise muistuttaa, että niin ihmiset kuin eläimetkin oppivat nuorena asioita leikin kautta. Hellittelynimien käyttö voikin olla tapa luoda läheisyyttä leikin ja huolenpidon välityksellä

Lähteet: BroadlyIndependent

***

1:07

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.