Mainos

Puhutko lemmikillesi? Se on merkki älykkyydestä

Seuraavan kerran kun alat taas lässyttää lemmikillesi kuin vauvalle, anna mennä! Se saattaa kertoa vain poikkeuksellisesta älykkyydestäsi. 

Kuulutko sinäkin niiden ihmisten joukkoon, jotka höpöttävät toistuvasti lemmikilleen kuin pikkulapselle? Vaikka lemmikille lapsenomaisesti jutustelu voikin saada kanssaihmiset pyörittelemään silmiään, tätä tapaa ei kannata hävetä. Asiantuntija paljastaa nyt, miksi näin on. 

Kertoo ennemminkin älykkyydestä kuin tyhmyydestä

Käyttäytymistieteen professori Nicholas Epleyn mukaan historiassa antropomorfointi, eli ihmisenkaltaistaminen on nähty usein negatiivisessa valossa.

– Vuosisatojen ajan halukkuuttamme tunnistaa inhimillisiä ominaisuuksia ei-ihmisillä on nähty eräänlaisena typeryytenä, lapsellisena taikauskona, josta koulutetut ja järkevästi ajattelemat aikuiset ovat kasvaneet yli, professori toteaa Metrolle.

Miehen mukaan ihmisenkaltaistaminen, johon myös lemmikille juttelu kuuluu, on kuitenkin asia, joka tekee ihmisistä ainutlaatuisen älykkäitä verrattuna muihin maapallon asukkaisiin. Se ei ole siis lainkaan huono asia, päinvastoin. 

– Se, että tunnistamme toisen ihmisen mieleen kuuluvat psykologiset prosessit eläimissä, jumalissa tai jopa laitteissa, heijastaa ennemminkin aivojemme suurta kapasiteettia kuin tyhmyyttä.

– Millään muulla lajilla ei ole tällaista taipumusta, Epley lisää.

Lähteet: Town&Country, Metro

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.