Mainos

"Hän ymmärtää Amerikkaa ja Trumpia": Valkoisen talon uusi tiedottaja on politiikan kovettama kuvernöörin tytär

1:37

Valkoisen talon tiedottajaksi nimetty Sarah Huckabee Sanders on kovan luokan ammattilainen, jota kuvaillaan nuoresta iästään huolimatta jo politiikan kovettamaksi.

Sanders työskenteli Valkoisen talon apulaistiedottajana eiliseen asti. Tiedottaja Sean Spicer ilmoitti erostaan eilen ja sen jälkeen Sanders saikin jo paikan. Spicer ehti olla virassaan vain puoli vuotta.

New York Timesin mukaan syy Spicerin irtisanoutumiselle oli, että Trump nimitti Valkoisen talon viestintäjohtajaksi Anthony Scaramuccin. Viestintäjohtajan korkea-arvoinen virka oli ollut vailla haltijaa sen jälkeen, kun edellinen johtaja Michael Dubke erosi toukokuussa. Spicer hoiti viestintäjohtajan tehtäviä oman virkansa ohella ja vastusti lehden mukaan Scaramuccin nimittämistä.  

Vasta 34-vuotias Sarah Huckabee Sanders on tunnettu Yhdysvaltojen politiikkapiireissä isänsä ansiosta. Hänen isänsä on Arkansasin osavaltion entinen kuvernööri Mike Huckabee, joka on maassa totuttu näkemään usein poliittisena kommentoijana eri ohjelmissa. Sandersin isä onkin tullut tunnetuiksi nasevista ja ytimekkäistä kommenteista. Monet uskovat tyttären oppineen paljon isältään.

Sanders onkin työskennellyt jo lapsesta asti isänsä eri poliittisissa kampanjoissa ja lisäksi lukuisissa eri kampanjoissa senaatissa ja presidentinvaaleissa. Lisäksi hän on työskennellyt presidentti George W. Bushin kaudella opetusministeriössä.

"Hän ymmärtää Amerikkaa"

Sarah Huckabee Sandersin kuvaillaan olevan ehdottoman lojaali usein hieman vaikeasti ennustettavalle pomolleen, Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpille. Lojaalius on yksi syistä, minkä takia nainen on saanut myös Valkoisen talon vaikeammaksi paikaksi kuvaillun työpaikan. Sarah Huckabee Sanders joutuu vastaamaan Valkoisen talon toimittajien kiperiin kysymyksiin ja samalla miellyttämään vastauksillaan Trumpia, joka AFP:n mukaan usein pitää itse itseään parhaimpana edustajanaan.

– Hän ymmärtää Amerikkaa. Hän ymmärtää presidenttiä. Hän myös ymmärtää, miten yhdistää nämä kaksi. Presidentti luottaa Sarahiin vahvasti, Trumpin avustaja Kellyanne Conway kuvaili naista maaliskuussa AFP:lle.

Tiedottajan paikalle astuessaan Sanders lupasi toimittajille olevansa avoin, rehellinen ja niin läpinäkyvä kuin se on mahdollista. AFP kuvailee esiintymisen olleen kovin erilainen kuin mitä kärkkäältä Sean Spicerilta on totuttu näkemään. Spicer muun muassa kieltäytyi ensimmäisessä tiedotustilaisuudessa vastaamasta kysymyksiin.

Sanders on kolmas nainen tiedottajan roolissa Valkoisen talon historiassa. Hän on naimisissa republikaanipuolueessa työskentelevän konsultin kanssa ja hänellä on kolme lasta. Hän liittyi Trumpin vaalikampanjatiimiin, koska kuvaili tunteneensa vetoa Trumpin ulkopuolisuuteen politiikan keskiöstä ja uskoneensa miehen populistiseen talousviestiin.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja