Maija ei uskaltanut hypätä leikkimökin katolta, naapurissa asunut pikku-Mörkö auttoi alas – Leijona-kapteeni ja Lempäälän lempeä jätti on ollut sankari jo pojasta asti: "Ei voisi löytyä parempaa tyyppiä"

Suomen ja "Mörkö" Marko Anttilan kultainen menestys MM-kisoissa sai Forssan kaupunginvaltuutetun Maija Krannin jakamaan hienon muiston nykyisestä Leijonat-kapteenista. 

Anttila, 34, paukutti huipputärkeitä maaleja MM-turnauksen ratkaisuotteluissa. Puolivälierässä Ruotsia vastaan hän runnoi Leijonat jatkoajalle. Venäjä-välierässä hän laukoi ottelun ainokaisen. 

Ja kermaksi kakun päälle tuli kapteenin kaksi osumaa Kanadan verkkoon finaalissa. 

Odottamaton sankaritarina oli valmis.  

– Minulle ei ole ollut yllätys, että Marko on noussut urheilusankariksi. Minulla on riittänyt uskoa siihen pienestä alkaen. Hän oli minulle sankari jo lapsuudessa. On kiva, että hänestä on nyt tullut koko Suomen sankari. Ei voisi löytyä parempaa tyyppiä tuollaiseen paikkaan tekemään tuollaisia maaleja, Kranni kommentoi MTV Urheilulle. 

Juttu jatkuu videon alla. 


Kranni huomasi Anttilan erityisyyden jo lapsuudessaan, kun perheiden kodit olivat saman tien varrella Lempäälässä. 

– Kun olin pieni, naapurin Marko nosti minut aina alas leikkimökin katolta, kun en isosiskojen tavoin uskaltanut hypätä. Marko oli poika, joka halusi vain pelata Ilveksessä. Sellainen on Lempäälän lempeä jätti, koko kansan Mörkö-Marko, Kranni kirjoitti Twitterissä maailmanmestaruuden ratkettua.

– Sellainen se Marko oli jo lapsena. Hän otti hyvin huomioon meidät pienemmätkin, Kranni selvittää lisää. 

Pasianssia kylän ensimmäisellä tietokoneella

Krannin vanhin sisko on samaa ikäluokkaa Marko Anttilan kanssa. Toinen sisko on puolestaan Markon pikkuveljen Jukan ikäinen. 

– Kävimme ala-astetta Kelhon koulussa. Muistan Markon sieltä hyvin. 

– Anttilan pojat viihtyivät meillä aika lailla. Meillä oli aikoinaan kylän ensimmäinen tietokone, ja he pelasivat pasianssia sisarusteni kanssa. Sitten tuli Playstation-kone, ja Anttilan pojat tykkäsivät siitä kovasti. Sekin oli ensimmäinen laatuaan Sotavallan kylässä, Kranni muistelee.

Jääkiekkofaniksi tunnustautuva Kranni on seurannut Anttilan uraa LeKin Mestis-ajoista saakka. 

– Ja varsinkin sen jälkeen, kun hän siirtyi pelaamaan SM-liigaa Ilvekseen. Se oli iso juttu, sillä "Raipe" (Raimo) Helminenkin pelasi vielä silloin Ilveksessä. Markon haave oli päästä Ilvekseen pelaamaan. Kävimme jo silloin kaikki pelit katsomassa. 

– Heti, kun kuulin, että Markosta tulee Leijonien kapteeni, niin meinasi tulla tippa linssiin, Kranni tunnustaa ja huomauttaa Anttilan noususta huipulle vanhemmalla iällä. 

– Markon ura ei ole ollut tyypillinen. Hänellä on ollut hankalia vaiheita. Ura ei lähtenyt nousukiitoon nuorena, vaan vasta nyt 30 ikävuoden jälkeen.

Leijonien MM-juhlia Kranni suunnitteli seuraavansa sosiaalisen median avulla. Turnauksen aikana Leijonien seuraaminen oli erittäin aktiivista. 

– Aina katson kisat tarkalla silmällä, mutta nyt vielä vähän tarkemmalla. Markon mukanaolo toi lisämaustetta. Ratkaisumaalit pudotuspeleissä tuntuivat kyllä paremmalta kuin normaalisti. Ne menivät oikeaan osoitteeseen, Kranni summaa lapsuuden tuttavansa ihmeteot. 


Lue myös:

    Uusimmat