Hampaat hohtaviksi kotikonstein – vinkit turvalliseen valkaisuun

Valkoisista hampaista voi joutua maksamaan kalliin hinnan, jos ei tiedä, miten valkaisutuotteita kannattaa käyttää.

Moni haaveilee valkoisista hampaista. Hymyyn saa säihkettä turvallisesti myös kotikonstein, kunhan muistaa valkaisun perusasiat.

Käy hammaslääkärissä. Tarkastus on tärkeä siksi, ettei huonokuntoisia hampaita tule valkaista. Valkaisuaine tunkeutuu halkeamiin ja reikiin, mikä voi aiheuttaa kipua ja hampaille vahinkoa.

Varo valkaisevia suuvesiä. Niistä voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Ne eivät ole usein kovin tehokkaita, ja ne voivat sisältää paljon alkoholia, joka voi olla haitallista suulle. Se muun muassa ärsyttää ja kuivattaa suun limakalvoja ja voi vaurioittaa niitä.

Älä käytä valkaisuliuskoja liian paljon. Mikäli annat aineen vaikuttaa kauemmin, kuin mitä ohjeessa sanotaan, hampaat voivat tulla aroiksi ja laikukkaiksi. Tuotteita ei tulisi käyttää myöskään liian usein. Älä käytä niitä useammin kuin kaksi kertaa vuodessa.

Mieti, mitä käytät. Hampaiden valkaiseminen voi käydä kalliiksi. Silti ei kannata suosia halpoja, nettikaupoista saatavia tuotteita, joiden laadusta ei ole tietoa. Ne voivat vaurioittaa hampaitasi.

Muista kohtuus. Jos hampaita valkaisee liikaa, ne menettävät luonnollisen kiiltonsa eivätkä näytä enää kauniilta. Hyvä nyrkkisääntö on, että hampaita ei tulisi vaalentaa silmämunien väriä valkoisemmiksi.

Valitse oikeankokoiset valkaisumuotit. Jos muotit ovat liian isot, valkaisuaine voi osua ikeniin asti ja polttaa niitä. Mikäli muotit eivät ole hampaidesi mukaan tehdyt, varo täyttämästä niitä liian täyteen.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja