Hämmentävä yllätys: Surullisen kuuluisa "Börje Börgelsson" soitti ja pahoitteli pilaansa Väyrysen tähtiliikkeelle – "Tarkoitus oli ollut nauraa sille siiderilasin ääressä"

"Tunnen kiukkua siitä, että olen joutunut käymään kovia taisteluita"- Paavo Väyrynen uransa viime vaiheista 4:48
Paavo Väyrynen vieraili helmikuussa Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen -ohjelmassa.

Alkuvuodesta huvitusta herättänyt Börje Börgelsson -saaga on saanut jälleen uuden luvun. Paavo Väyrysen luotsaama tähtiliike julkaisi tiedotteen, jonka mukaan Börgelsson on nyt soittanut ja pahoitellut tekoaan.

Tiedotteen mukaan 49-vuotiaan helsinkiläisen sisällöntuottajan Börje Börgelssonin takana ollut henkilö oli soittanut yllättäen huhtikuun alussa tähtiliikkeen eduskuntaryhmän pääsihteeri Harri Lindellille ja pahoitellut niin sanotusti lapasesta lähtenyttä vitsiään.

Tekaistu jäsenhakemus tähtiliikkeen riveihin oli ollut päähänpisto muutaman siiderin sisältäneestä illanvietosta. Börgelsson kertoi Lindellille olevansa nykyisin Helsingissä asuva perheetön poikamies, joka on alun perin kotoisin Satakunnan Kollaasta.

Keskustelussa oli paljastunut, että tuttavallisemmin "Börre" oli Lindellille entuudestaan tuttu henkilö, ja he olivat tavanneetkin aiemmin samoissa töissä. Lindell oli kuin olikin jutellut henkilön kanssa puhelimitse ennen surullisen kuuluisan ehdokaslistan julkistamista, muttei ollut tunnistanut äänestä entistä työtoveriaan.

– Pila oli tuolloin uponnut täydestä. Tarkoitus oli ollut paljastaa viaton pila jonkin ajan päästä ja nauraa sille yhteisellä illallisella siiderilasin ääressä. Suuren kohun myötä tätä ei ollut enää ollut mahdollista toteuttaa, Börgelsson oli tiedotteen mukaan perustellut.

Väyrysen blogi aiheutti katumuksen

Valehenkilö kertoo tiedotteen mukaan tulleensa pilastaan lopullisesti katumapäälle luettuaan Väyrysen maaliskuun lopulla julkaiseman blogitekstin vaalityön raskaudesta.

Sen jälkeen "Börren" omatuntoa oli kolkuttanut niin, että hän oli selvittänyt pitkään itseään vaivanneen pilan soitolla Lindellille.

Tiedotteen mukaan kujeilija ja Lindell sopivat asiasta yhteisellä illallisella, ja päättivät pitää koko kansaa huvittaneen Börgelssonin todellisen henkilöllisyyden salassa.

Tapauksesta uutisoi aiemmin Kauppalehti.

Lue myös:

    Uusimmat