Hämmensikö Windows95manin esitys sinutkin? Mikko Silvennoinen kertoo, mistä huumoripläjäyksessä on kyse

Hämmensikö Windows95manin esitys sinutkin? Mikko Silvennoinen kertoo, mistä on kyse 2:02
Katso pieni maistiainen Windows95manin hämmentävästä esityksestä – tästä huumoripläjäyksessä on kyse.

Mikko Silvennoisen mukaan Suomi on ottanut haltuun täysin oman juttunsa, joka voi tuoda menestystä myös tänä keväänä Ruotsin Malmössä järjestettävissä Euroviisuissa. 

Suomen Euroviisu-edustaja selvisi myöhään lauantai-iltana, kun Windows95man, eli Teemu Keisteri, sekä laulaja Henri Piispanen julistettiin voittajiksi valtavan yleisöäänimäärän siivittämänä.  

Lyhytlahkeisiin farkkushortseihin ja Windows95-logon koristamaan T-paitaan sonnustautunut Windows95man tarjoili Piispasen ja taustatanssijoiden kanssa Nokia Arenan lavalla show’n, joka on saanut aikaan kiivasta keskustelua sosiaalisessa mediassa.,

Huomenta Suomessa vierailleen Euroviisuja-selostaja Mikko Silvennoisen mukaan itseironinen esitys kuvastaa suomalaista huumoria, joka on hieman nurinkuristakin.

– Me emme lähetä Euroviisuihin edustajaa, joka riisuutuu lavalla: päinvastoin, hän pukeutuu lavalla. Hän syntyy lähes alasti, mutta esityksen lopussa shortsit laskeutuvat taivaasta, Silvennoinen kertaa.

– Tässä on täydellistä suomalaista kalevalaista eepostarinaa kerrottuna nykymuodossa, Silvennoinen toteaa Windows95manin esityksen pyöriessä taustalla.

Katso jutun alussa olevalta videolta, millainen tarina esityksen ja esiintymisvaatteiden ja -asusteiden taustalla on! 

– Näen tämän esityksen ihan eri valossa nyt, Huomenta Suomen juontaja Joanna Kuvaja totesi Silvennoisen rautalankaselvennyksen jälkeen. 

Vaikka lavashow’ssa oli paljon mainitsemisen arvoisia muista finalisteista erottavia tekijöitä, Silvennoinen nostaa myös No Rules -edustuskappaleen sanoman, joka on hänen mielestään tärkeä etenkin tässä ajassa.

– Jos katsoo biisin sanoja, joissa todetaan, että miksi en saisi olla tällainen ja tämän näköinen, kuka on keksinyt tällaisia sääntöjä, miksi emme voi olla omia itsejämme. Ei sääntöjä – ole vain just sellainen kuin olet, Silvennoinen kiteyttää viestin humoristisen esityksen taustalla.

"Malmöhön mennessä me kaikki leikkaamme farkkushortsit"

Viime vuonna Suomea Euroviisuissa edustanut Käärijä sai aikaiseksi ilmiön, joka elää ja voi hyvin edelleen. Moni on alkuvuoden pohtinut, onko kenestäkään vastaamaan Käärijän viisumenestykseen.

Vantaalainen Jere Pöyhönen sijoittui viime vuonna Liverpoolissa järjestetyissä Euroviisuissa toiselle sijalle – siis parhaimmalle sijalle sitten Lordin vuoden 2006 voiton. Ehkä Windows95man on juuri sitä, mitä eurooppalaiset Euroviisufanit odottavatkin näkevänsä.

– Eurooppalaiset tulevat näkemään jatkumon: Suomi lähettää Euroviisuihin taas jotain kreisiä. 

– Suomi on ottanut Euroviisuissa ihan oman jutun haltuun: Suomen kansa äänesti eikä viis veisaa, mitä meistä ajatellaan. Minulla tulee siitä kansallinen ylpeys.

Kuten Käärijä, myöskään Windows95man ei ollut ennen kansallista suosiota kerryttäneen Uuden musiikin kilpailun ennakkosuosikki. Mutta kuten Käärijä, Windows95manilla on hyvät mahdollisuudet saada aikaiseksi ilmiömäinen Euroviisu-kevät suomalaisten keskuudessa.

– Malmöön mennessä me kaikki leikkaamme farkkushortsit. Suomi ja farkkushortsit kunniaan, Silvennoinen julistaa.

Katso kaikki Huomenta Suomi -jaksot sekä yksittäiset haastattelut jälkikäteen MTV Katsomossa. 

Millaisen euroviisuedustajan Suomi sai? 6:23
Onko Ruotsi edelleen asenteellaan kovempi Euroviisu-maa? Katso Mikko Silvennoisen valistunut arvio tilanteesta. 

Lue myös:

    Uusimmat