Stylisti paljastaa – Käärijän oli alunperin tarkoitus esiintyä UMK:ssa hyvin erilaisessa bolerossa: "Siinä tapahtui iso, radikaali muutos"

Vesa Silver paljastaa, että yksi merkittävä osa Käärijän ikonista boleroa oli tarkoitus olla aivan erilainen 7:51
Vesa Silver kertoo videolla, mikä on hänen mielestään todella muodikasta juuri nyt

Vesa Silverin mukaan on yhä häkellyttävää, millaiseen ikonin asemaan Käärijän vihreä bolero nousi viisukeväänä 2023.

Stylisti Vesa Silver  oli mukana tekemässä suomalaista euroviisuhistoriaa keväällä 2023, sillä on suunnitteli yhdessä Teemu Muurimäen ja Elina Larion kanssa Käärijän  ikonista vihreää boleroa. 

Silver kertoi MTV Uutisille Muodin huipulle  -ohjelman finaalin kuvauksissa boleron suunnittelemisen olleen mielenkiintoinen prosessi. 

Stylistin mukaan liikkeelle lähdettiin siitä, että Paidaton riehuja -nimellä Instagramissakin tunnettu Käärijä oli jo ennen UMK:ta tunnetusti usein ilman paitaa. Näin ollen suunnittelijat ajattelivat, että tietenkin laulajan kroppaa on tässäkin kisassa näytettävä. Lisäksi yhtälöön haluttiin lisätä näyttävät muskelit. 

Boleron vastaanotto kansan keskuudessa oli – ja on yhä – suunnittelijoille häkellyttävä. Viisukevään aikana suomalaiset hullaantuivat vihreästä bolerosta niin, että harvase käsityötaitoinen virkkasi tai neuloi joko itselleen, lapselleen tai lemmikilleen oman vihreän boleron. 

– Eihän sitä oikein ymmärrä, että siitä tuli tämmöinen ikoninen vaate ja sitä, miten ihmiset ottivat sen vastaan silloin Euroviisujen aikaan, Silver kertoo. 

– Se, miten rautatieasemalla näkyi (kivisillä) veturimiehillä vihreät bolerot, se oli ihan huikeaa huomata ja miettiä, että mehän olimme tuossa tuon boleron alkulähteillä. Ei sitä itseasiassa edes vielä tajua, mutta onhan se hienoa, että oma suunnittelu ja ideointi näkyvät näinkin pitkään ja isosti.  

Silver paljastaa, että boleron suunnitteluvaiheessa suunnitelmat myös muuttuivat – merkittävästi. 

– Siinä tapahtui iso, radikaali muutos: oltiin laittamassa siihen viralliseen esitykseen mustaa asua, mutta sitten jossain kohtaa (päätimme toisin), ja onneksi myös Käärijä oli sitä mieltä, että mennään tällä vihreällä. 

Käärijä, oikealta nimeltään Jere Pöyhönen, sijoittui Liverpoolin Euroviisuissa toiseksi. 

Muodin huipulle -ohjelmaan Silverilla on läheinen suhde, sillä hän on aikoinaan työskennellyt sen tuotantotiimissä ensimmäisellä ja toisella tuotantokaudella. Tuolloin Silver toimi ohjelman tehtäväkoordinaattorina suunnitellen sen tehtäviä ja toimien "muotilinkkinä" tuotantoyhtiön ja kanavan välillä. 

– Olen esimerkiksi sinne ekaan jaksoon ottanut tuomariksi Teemu Muurimäen ja näin valinnut, että suhde on ollut pitkä ja ihana tähän ohjelmaan. 

Merkityksellistä Silverille on myös ollut se, että ohjelmassa työskentelyn myötä hän on nähnyt itse lähietäisyydeltä sekä Mert Otsamon  että Katri Niskasen  suunnittelijaurien alkutaipaleet. Sekä Otsamo että Niskanen kilpailivat ohjelman ensimmäisellä tuotantokaudella. Niskanen voitti, Otsamo sijoittui kolmanneksi. 

Silver kertoo uumoilleensa jo tuolloin, että sekä Otsamosta, että Niskasesta tultaisiin kuulemaan vielä ohjelman jälkeenkin. 

– Kyllä muistan, että Katri siinä kiireessä ompeli oman täginsä aina sinne vaatteeseen vielä. Niin kyllä sitten siinä kohtaa oli (ajatus), että tästä upeasta naisesta kuullaan vielä myöhemminkin. 

Tehtäviä miettiessä ohjelman suunnittelijoille oli Silverin mukaan vain taivas rajana. Tunnetusti ohjelmassa suunnittelijoille annetut tehtävät ovat varsin haasteellisia, sillä heidän on suunniteltava ja toteutettava luomuksensa äärimmäisen tiukassa aikataulussa. 

– Annettiin mielikuvituksen lentää ja tietenkin katsottiin olemassa olevia trendejä, mitkä olisivat mielenkiintoisia myös katsojalle, sekä suunnittelijalle tehdä. Mikä haastaa heitä vielä enemmän tässä ohjelmassa ja formaatissa. 

Muodin huipulle MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla torstaisin kello 20.
MTV Katsomo+ -tilaajille seuraava jakso ennakkoon.

Lue myös:

    Uusimmat