Mainos

Hammaslääkärin vastaanotolla järkyttäviä rikkeitä – potilaita varoitettiin hiv:stä ja hepatiitista

Yhdysvalloissa terveysviranomaiset ovat varoittaneet oklahomalaisen hammaslääkärin potilaita, että nämä ovat saattaneet altistua vastaanotolla hiv:lle tai hepatiitille.

Varoitus koskee noin 7000 potilasta, jotka ovat asioineet Tulsassa toimivan hammaslääkärin potilaana viimeisen kuuden vuoden aikana. Asiasta uutisoi CNN.

Viranomaiset ryhtyivät tutkimaan hammaslääkärin toimia saatuaan tiedon hepatiitti-C -tartunnasta, jonka erään potilaan epäiltiin saaneen miehen vastaanotolla.

Tutkimuksissa tehdyt havainnot olivat järkyttäviä.

Hammaslääkäri oli muun muassa sallinut apulaistensa suorittaa toimenpiteitä, joita saisi tehdä vain luvan omaava lääkäri. Vastaanotolla paljastui myös vakavia puutteita välineiden steriloinnissa ja neulojen käsittelyssä. Esimerkiksi osa miehen käyttämistä välineistä oli ruosteessa.

Hammaslääkärin sterilointiin käyttämä laite ei toiminut kunnolla, eikä sitä oltu tarkastettu yli kuuteen vuoteen. Laitteen kunto pitäisi varmsistaa kuukausittain. Hammaslääkärin lääkekaapista löytyi puolestaan lääkkeitä, jotka olivat vanhentuneet vuosia sitten.

Yhdysvaltain terveysviranomaisten mukaan kaikki kyseisen hammaslääkärin potilaat saavat käydä ilmaiseksi hiv- ja hepatiitti-testeissä.

Hammaslääkäriä syytetään kaikkiaan 17 eri rikkomuksesta, joiden seurauksena hän voi pahimmillaan menettää toimilupansa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.