Hammasharja piiloon! Näiden tavaroiden säilytys kylpyhuoneessa voi olla virhe

Meikkituotteiden, lääkkeiden ja tietysti hammasharjankin varastoiminen kylpyhuoneessa on yleistä, mutta siitä huolimatta se saattaa olla virhe. Lue, miksi!

Moni meistä säilyttää meikkituotteita ja -siveltimiä kylpyhuoneessa. Tämä luultavasti johtuu siitä, että kylpyhuoneen peilikaapin edustalla on luonnollista meikata. Mutta tiesitkö, että joka kerta, kun toimit näin, levität kenties bakteerien täyttämää luomiväriä silmiisi ja luultavasti aivan liikaa?

Myös hammasharjan ja lääkkeiden säilömisessä kannattaa olla tarkkana. Lue, miksei kylpyhuone ole ihanteellisin paikka näille tuotteille.

Meikit

Kylpyhuoneiden kosteus voi vetää vertoja viherhuoneille. Kaikki se kosteus edistää bakteerien ja homeen kasvua suosikkisiveltimissäsi ja meikkituotteissasi. Et varmaan halua noita pöpöjä kasvoillesi? Tämän vuoksi onkin tärkeää, että säilyttäisit meikkituotteitasi jossain kuivassa paikassa, kuten makuuhuoneessasi.

Lisäksi kannattaa huomioida kylpyhuoneen valaistus. Jos sinulla ei ole täydellistä kylppärivalaistusta, laitat meikkiä luultavasti aivan liikaa. Asenna peili siis hyvin valaistuun paikkaan ja meikkaa siellä.

Lääkkeet

Nimestään huolimatta lääkekaappi ei ole paras paikka pilleripurkkien säilytykseen. Pillerit olisi hyvä säilyttää noin 21 asteessa eikä tämä lämpötila ole todennäköinen kylpyhuoneessasi höyryisen suihkusession jälkeen. Liian korkea lämpötila voi tehdä hallaa lääkkeillesi, joten ne kannattaa suosiolla jemmata esimerkiksi keittiön kaappiin – pois lasten ulottumattomista.

Hammasharja

Hammasharjaa saa toki säilyttää kylpyhuoneessa, mutta mieluiten peilikaapissa. Miksi? Koska aina, kun vedät vessan, kasa bakteereja lentelee ilmateitse muun muassa hammasharjaasi, jos se nököttää lavuaarin reunalla. Ja tuskin haluat vessanpöntöstä lenteleviä pöpöjä suuhusi?

Lähde: BrightNest

Lue myös:

    Uusimmat