Hämmästyttävä tilasto viime vuosilta – paalupaikan merkitys Monacossa pienentynyt?

Monacon katurata on tunnettu siitä, että siellä on lähes mahdotonta ohittaa – vaikka edellä ajava auto olisi selvästi hitaampi.

MAINOS

Monacon F1-viikonloppu
C Morella!

Torstai: Harjoitukset klo 11.55 ja 15.55
Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Monacon GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

Videolla Niki Juusela ja Toni Vilander käyvät läpi Espanjan GP:n puheenaiheet.

Paalupaikalla onkin ollut siellä valtava merkitys, sillä vuodesta 2004 vuoteen 2014 Monacon GP voitettiin vain kerran paalupaikan takaa. Tuo temppu tapahtui vuoden 2008 sadekisassa, jossa Lewis Hamilton ajoi McLarenillaan voittoon lähdettyään kisaan kolmannesta ruudusta.

Viimeisen kolmen kauden aikana tilasto on muuttunut kummasti, sillä Monacon GP:n voittoon on ajettu toisesta tai kolmannesta ruudusta.

Kaudella 2015 Hamilton oli Mercedeksellä matkalla täysin ylivoimaiseen voittoon, mutta turva-auton takana tehty varikkopysähdys pudottikin hänet kolmanneksi tallikaveri Nico Rosbergin ja Ferrarin Sebastian Vettelin taakse. Vaikka Hamiltonilla olikin tuoreet renkaat allaan, sai hän kokea Monacossa ohittamisen vaikeuden.

Seuraavalla kaudella Hamilton sai niin sanotusti omansa takaisin. Kolmannesta ruudusta sadekelin kisaan lähtenyt Hamilton nousi jo alkukierroksilla Rosbergin ohi toiseksi. Kisaa johtaneen Red Bullin Daniel Ricciardon varikkopysähdys venyi karmaisevalla tavalla, kun hänen tallillaan ei ollut kuivan kelin renkaita valmiina. Red Bullin sössiminen nosti Hamiltonin kisan voittoon.

Viime kauden kisa oli suomalaisittain karvasta kalkkia. Paalulta lähtenyt Ferrarin Kimi Räikkönen johti kisaa aina varikkostoppiinsa asti, jonka jälkeen Vettel repi kärjessä riittävästi eroa palatakseen hänen eteensä omalta stopiltaan. Vettel ajoi voittoon ja Räikkönen joutui katselemaan tallikaverinsa juhlia pykälää alemmalta korokkeelta.

Tämän kauden viidestä ensimmäisestä kisasta vain kaksi (Bahrain, Espanja) on voitettu paalupaikalta.

Monacon GP ajetaan tulevana viikonloppuna.

Lue myös:

    Uusimmat