Mainos

Hälyttävä ilmiö Vantaalla sai veturinkuljettajan avautumaan – VR: "Esiintyy koko maassa, äärimmäisen vaarallista"

Nuorten uhkarohkea leikkiminen junan raiteilla ja niiden lähellä on pitkäaikainen ja ajoittain pinnalle nouseva ilmiö koko maassa, kertoo VR. Se on vaarallista paitsi nuorille, myös junien matkustajille. 

Veturinkuljettaja Jonna Jokinen kirjoitti eilen hengenvaarallisesta leikistä, jossa nuoret pojat seisoivat isolla porukalla niin lähellä junan raiteita, että Jokinen joutui tekemään hätäjarrutuksen.

Jokisen kuvailema välikohtaus sattui Vantaalla ja hänen mukaansa näin on käynyt useammin kuin kerran. VR:ltä kerrotaan, että ilmiö on tiedossa.

– Koulut ovat juuri alkaneet ja se saattaa edistää sitä, että se tulee taas pinnalle, sanoo Janna Viisterä VR:n viestinnässä.

– Tämä on valitettavaa ja äärimmäisen vaarallista.

Kuten Jokinen eilisessä kirjoituksessaan huomautti, ilmiö ei ole vaarallinen vain raiteiden vieressä seisoville. Jos junan joutuu pysäyttämään hätäjarrua käyttäen, vauhti tyssää niin nopeasti, että matkustajat saattavat junan sisällä kaatua pahastikin.

– Se on vaarallista myös matkustajille, Viisterä vahvistaa.

Viisterä painottaa, että tällaisia ilmiöitä esiintyy koko maassa. Ne nousevat usein pinnalle, kun vaaralliset leikit yleistyvät niin, että joku veturinkuljettajista haluaa ottaa kantaa.

Alkuvuodesta kuljettaja sai tarpeekseen, kun nuoret juoksentelivat junaradan yli. Radalla on käyty myös ottamassa selfieitä ja raiteille on viskottu tavaroita.

– Näitä pyritään kitkemään muun muassa kampanjoimalla ja lisäämällä tietoisuutta siitä, että se on hengenvaarallista – ei hienoa tai hauskaa, Viisterä huomauttaa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja