Haluatko tehdä vaikutuksen muihin? Toimi näin

Arvostatko ihmisiä, jotka tekevät sinuun vaikutuksen käytöksellään? Haluaisitko itse olla samanlainen? Lue vinkit onnistumiseen. 

1. Ole ylpeä siitä mitä teet

Mitä ikinä teetkään, tee se hyvin. Mikäli olet vaikkapa mainio kokki, voit tehdä sillä vaikutuksen ihmisiin aina. Jos olet velho puutarhanhoidossa, järjestät hauskoja juhlia, annat hyviä neuvoja tai vaikkapa osaat korjata asioita, on se vaikuttavaa. Vaikutuksen tekemiseen ei tarvitse olla asiansa huippuammattilainen. Mikä ikinä pieni erikoisalasi onkaan, se on vaikuttavaa ja muut nauttivat taidostasi.

2. Kuuntele muita

Kuunteleminen on vuorovaikutuksen ykköstaito. Toisaalta nykyään on melko harvinaista, että joku todella kuuntelee. Kiireiset ihmiset kilpailevat siitä, kuka heittelee nasevimman kommentin tai vastauksen, mutta epäonnistuvat täysin toisten ihmisten aidossa kuuntelemisessa ja informaation vastaanottamisessa. Kun toinen ihminen vuodattaa vilpittömästi sydäntään sinulle avautuen, hän tuskin haluaa vastaukseksi puolikeskittynyttä heittoa.

Katsekontakti, aito läsnäolo ja kuunteleminen tekevät toisiin ihmisiin vaikutuksen lähes 100-prosenttisen varmasti, sillä ne saavat heidät tuntemaan itsensä erityisiksi. Samalla voit myös itse oppia jotain hyvin arvokasta.

3. Arvosta yksilöllisyyttäsi

Myötäiletkö toisia, vaikka olisit itse joskus eri mieltä asioista? Ei ehkä kannattaisi. Myöntely voi joskus tuntua helpoimmalta vaihtoehdolta, mutta ei se sitä koskaan ole. Olemme kaikki kiinnostavia yksilöinä, etkä varmaankaan tee myöskään itseesi vaikutusta, mikäli menet aina muiden mukana vain siksi, että sopisit joukkoon. Jos rohkeasti ilmaiset tunteitasi ja otat vastaan muiden kommentit, myös muut vaikuttuvat. 

4. Ole rehellinen

Tiedät itsekin, milloin joku on aito tai ei ole. Hauskimmat, elävimmät ja kiehtovimmat ihmiset ovat usein sellaisia – koska he ovat häpeilemättömän rehellisiä. Rehellisyyden ei tarvitse tarkoittaa riitelyä tai kavahduttavia kohtaamisia ihmisten kanssa – useimmin aidot ihmiset saavat vain parhaat naurut ja huomaavat, kuinka vakavasti otammekaan itsemme. 

5. Hymyile

Joillakin hymy on osa luonnollista ilmettä, toisilla poskipäät kohoavat taas vain silloin, kun joku oikeasti naurattaa. Hymyn voi kuka vain kuitenkin tuoda mihin tahansa tilanteeseen ja se tekee aina vaikutuksen. Hymyilevä ihminen saa toiset tuntemaan olonsa hyväksi, erityiseksi ja tervetulleeksi. Jos et vielä hymyile kaikille kohtaamillesi ihmisille, kokeilepa ja katso mitä tapahtuu. 

6. Innostu ja näytä intohimosi

Kun ihminen on aidosti innostunut asioista ja kokee intohimoa jotain asiaa kohtaan, hän todennäköisesti nauttii elämästä ja janoaa lisää kokemuksia. Uteliaisuus ja aito innostus ihmisen elämässä kertovat onnellisuudesta. Jos et ole vielä niin tehnyt, päästä intohimosi valloilleen ja elä elämääsi. 

7. Vietä aikaa itsesi kanssa

Olet varmaan kuullut tarinoita ihmisistä, jotka matkaavat yksin maailman ympäri tai menevät vaikka yksin edes elokuviin? Olet ollut varmaankin vaikuttunut. Kun ihminen on varma itsestään ja luottaa itseensä, näkyy se myös ulospäin kaikessa toiminnassa. Itsensä kanssa sinut oleva ihminen ei tarvitse seurakseen kuin itsensä ja heijastaa hyvää oloa ulospäin. 

Monelle onkin vaikeaa viettää aikaa yksin itsensä kanssa. Ne taas jotka siihen pystyvät, tekevät usein muihin syvän vaikutuksen. On tärkeää, että pystyt pitämään hauskaa joskus myös yksin itsesi kanssa. Ole hiljaa, pohdiskele, juokse, naura, ui, mene ulos – ihan mitä vain – mutta vain omassa seurassasi.

Lähde: Huffingtonpost.com

Lue myös:

    Uusimmat