Haluatko olla tehokas? Älä avaa Facebookia heti aamusta ja kaksi muuta vinkkiä

Facebook, LinkedIn, Twitter. Jos pidät sosiaalista mediaa käsillä, se vaatii huomiotasi koko ajan.

Facebook, LinkedIn, Twitter ja Instagram syövät aikaamme myös silloin, kun olisimme työn tekemisen kannalta tehokkaimmillamme. Sosiaalinen media harhauttaa huomiomme pois nykyhetkestä ja siitä, mitä juuri tällä hetkellä on meneillään. Emme osaa keskittyä itseemme ja tunteisiimme, koska Twitter-päivitykset huutavat huomiotamme.

Miten Facebookin käyttöä sitten voisi vähentää? Itsekurilla – ja näitä neuvoja seuraamalla!

Vähennä sosiaalisen median käyttöä

1. Kun saavut töihin, älä avaa nettiselainta ja suuntaa Facebookiin. Monesti aamun tunnit ovat työtehon kannalta parasta aikaa – älä tuhlaa niitä kissakuviin ja vauvapäivityksiin. Avaa Facebookin sijaan kalenterisi ja tee kaksi tärkeää asiaa, jotka odottavat valmistumistaan. Jätä iltaisin kalenteri auki työpöydällesi, jotta näet sen aamulla ensimmäisenä.

2. Sulje nettiselain, tai ainakin Facebook, kun teet töitä. Jos pidät sosiaalista mediaa käsillä, se vaatii huomiotasi koko ajan: katsohan, sait viestin! Kaverisi puhuu sinulle! Klikkaa minua! Jatkuvat keskeytykset vähentävät työtehoasi.

3. Aikataulutat muunkin tekemisesi, mikset siis myös sosiaalisen median käyttöä? Päätä, kuinka monta kertaa käyt Facebookissa päivän aikana. On tehokkaampaa lukea koko päivän hauskat päivitykset kerralla sen sijaan, että kävisi minuutin välein vilkuilemassa, ovatko kaverit kirjoittaneet uusia päivityksiä.


Lue myös:


Maria Aarnio, maria.aarnio(at)mtv.fi

Lähde: Sampo Sammalisto: Viisas pääsee vähemmällä – 52 niksiä tehokkaampaan ja onnellisempaan elämään (Kauppakamari)

Lue myös:

    Uusimmat