Mainos

Haluatko matkustaa mahdollisimman halvalla? Poimi matkailuvinkit persoonallisuutesi mukaan

Kansainvälinen matkailusivusto TripAdvisor on luonut matkaohjeet neljälle eri persoonallisuustyypille. Nämä vinkit auttavat sinua saamaan lomastasi kaiken hyödyn irti. 

Lomasuunnitelmien tekeminen on hyvin yksilöllistä; toiset suunnittelevat reissua kuukausia, toiset luottavat äkkilähtöihin ja viime hetken varauksiin. Riippumatta siitä millainen lomailija olet, matkailusivusto TripAdvisor on luonut ohjeet, joiden avulla lomasuunnitelmat hoituvat ilman stressiä. Ja voit keskittyä nauttimiseen!

Budjettimatkaaja

Kuulut tähän ryhmään, jos olet aina metsästämässä parhaimpia tarjouksia ja rakastat lähteä lomalle tietäen, että olet saanut sen parhaaseen mahdolliseen hintaan.

Vinkit lomalle: Budjettimatkaajan kannattaa olla lomallaan ennen kaikkea joustava. Loma kannattaa sijoittaa kiireisiempien sesonkien ulkopuolelle, ja valita lentopäiviksi mieluiten edulliset arkipäivät kuin kalliit viikonloput. Myös hotellien hinnat ovat viikolla edullisimmillaan viikolla, joten jos mahdollista, vaihda viikonloppuloma keskelle viikkoa. 

Sivusto suosittelee myös liittymään hotellien ilmaisiin kanta-asiakasohjelmiin, jolloin saat tarjoukset käyttöösi täysin veloituksetta.

Höllääjä

Kuulut tähän ryhmään, jos tarkat suunnitelmat eivät ole sinun juttusu. Kun lähdet lomalle, haluat vain matkustaa kohteeseen ja katsoa mitä tapahtuu.

Vinkit lomalle: Vaikka kuinka haluaisit päättää vasta kohteessa mitä haluat tehdä ja missä yöpyä, ensimmäinen lomayö kannattaa silti varata etukäteen. Pitkän matkan jälkeen haluat taatusti kaatua mieluummin sänkyyn kuin lähteä etsimään vapaata huonetta.

Jos et myöskään halua viettää kallisarvoista lomaasi jonottaen nähtävyyksiin, hanki itsellesi ennakkolippuja, joiden avulla kohteisiin tutustuminen hoituu vaivattomasti ilman stressiä.

Vaikka et haluaisikaan murehtia turhia, muista ennen kaikkea turvallisuus. Haluat taatusti viettää lomasi muualla kuin sairaalassa tai poliisiasemalla.

Suunnittelija

Kuulut tähän ryhmään, jos suunnittelet lomasi hyvin tarkkaan etukäteen aina ravintoloita ja aktiviteetteja myöten. Kaikki tiedot kohteista on ladattu joko puhelimeesi tai tulostettu mukaan.

Vinkit lomalle: Jos ryhdyt suunnittelemaan lomaasi jo hyvissä ajoin, ota huomioon, että lentoja myydään edullisimpaan hintaan yleensä  10–11 kuukautta ennen matkustuspäivää. Lentoja varatessa kannattaa siis todella olla ajoissa liikkeellä. 

Kannattaa ottaa myös huomioon, että vaikka hotelli olisi saanut arvosteluissa hyviäkin pisteitä, se ei tästä huolimatta välttämättä istu juuri sinun makuusi. Jos aloitat etsimisen hyvissä ajoin, sinulla on aikaa etsiä juuri sinua miellyttävä hotelli tai huoneisto. Mieti, mitkä asiat miellyttävät juuri sinua. Onko se sijainti, aamupala vai kylpyläpalvelut.

Sählääjä

Tiedät kuuluvasi tähän ryhmään, jos lomasuunnitelmasi päättyvät yleensä kiireeseen. Jätät lomamatkasuunnitelmasi yleensä viime hetkille, jolloin on melkein jo liian myöhäistä.

Vinkit lomalle: Jos organisointikyky ei kuulu vahvuuksiisi, listojen teko saattaa auttaa. Kirjoita ylös tärkeimmät hoidettavat asiat ja päivämäärä, johon mennessä haluat, että ne on hoidettu. Tällä tavoin mitään ei jää viime tippaan. Sen lisäksi, että tämä tapa säästää aikaasi, se voi estää sinua tekemästä hätäisiä, ja yleensä melko kalliita varauksia.

Jos matkavaraus tuppaa jäämään sinulta viime tippaan, valmiit matkapaketit saattavat sopia sinulle parhaiten. Matkanjärjestäjä huolehtivat asioista, jotka sinä saattaisit ehkä unohtaa hoitaa. 

Lähde: Mirror

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.