Haluatko kestävän parisuhteen? Kysy nämä kaksi kysymystä

Samantapaisilla persoonallisuuksilla ei tutkimuksessa ollut oikeastaan mitään vaikutusta siihen, miten tyytyväisiä ihmiset olivat elämäänsä ja suhteeseensa. Tulevalta kumppanista kannattaisi mielessään kysyä kaksi tiettyä kysymystä!

Älä etsi itsesi kaltaista kumppania – etsi sen sijaan mukavaa ihmistä rinnallesi! 

Michiganissa sijaitsevan yliopiston tutkimuksessa selvisi, millaisia asioita itseltään kannattaa kysyä tulevan kumppaninsa suhteen. Yliopisto tutki 2500 heteroksi tunnustautuneen avioparin persoonallisuuksia. Parit olivat olleet aviossa noin 20 vuotta, kertoo Market Watch.

– Ihmiset käyttävät paljon aikaa löytääkseen jonkun itsensä kanssa yhteensopivan, mutta tutkimuksemme mukaan se ei lopulta olekaan kaikki, Bill Chopik kommentoi.

Kysy itseltäsi kaksi tiettyä kysymystä

Chopikin mukaan paras suhde ei synny sellaisten ihmisten välille, joka pitävät samoista asioista. Sen sijaan tulevalta kumppanilta kannattaisi mielessään kysyä kaksi tiettyä kysymystä. Ne ovat "onko hän mukava ihminen" ja "onko hän hyvin ahdistunut".

– Näillä asioilla on paljon enemmän väliä kuin sillä, että kaksi ihmistä on introvertteja ja päätyy yhteen.

Liiallinen ekstroverttiys oli ongelmallista

Tutkimuksessa havaittiin yllättäen, ettei samantapaisilla persoonallisuuksilla ollut oikeastaan mitään vaikutusta siihen, miten tyytyväisiä ihmiset olivat elämäänsä ja suhteeseensa.

Jos kumppani sen sijaan oli hyvin neuroottinen, se vaikutti suhdetyytyväisyyteen negatiivisesti. Myös liiallinen ekstroverttiys oli ongelmallista.

– Neuroottisten ihmisten kumppanit ovat aina kireitä eikä se tee hyvää suhdetta, Chopik kuvailee.

Suhteeseen kannattaisi etsiä tunnollista persoonaa

Chopik uskookin, että persoonallisuuspiirteisiin luottavat deittisovellukset voivat olla osittain väärässä. Suhteeseen kannattaisi etsiä tunnollista ja miellyttävää persoonaa, ja syystä: yleisesti mukava ihminen on kiltti myös kumppanilleen.

– Se, että ihminen on tunnollinen, kertoo yleisestä ymmärryksestä sen suhteen, että on hyvä kumppani ja vastuullinen – muistaa syntymäpäivät, tekee asiat, joita kumppani pyytää ja yrittää rikastuttaa ja pitää yllä suhdetta, Chopik kuvailee.

Tutkimus julkaistiin Journal of Research in Personality -lehdessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja