Haluatko karistaa kilot edullisesti? Katso parhaat vinkit

Ylimääräiset kilokalorit saavat kyytiä edullisilla urheilumuodoilla.

Nykyään tuntuu siltä, että jokaisesta urheilulajista yritetään tehdä yhä enemmän välineurheilua. Kuluttajille suunnataan runsaasti erilaisia välineitä, mutta mitä oikeasti tarvitset pysyäksesi hyvässä kunnossa? On toki useita lajeja, jotka eivät ole mahdollisia ilman kunnon varusteita, mutta juoksulenkki sujuu takuulla oikein hyvin ilman kalleinta urheilupaitaa tai monen sadan euron juoksukenkiä.

Juokseminen

Juokseminen on ehdottomasti yksi tehokkaimmista urheilumuodoista, joita voi harrastaa maksamatta itseään kipeäksi. Hanki itsellesi hyvät lenkkikengät ja suuntaa lenkkipolulle. Lenkin varrella voit tehdä esimerkiksi intervalliharjoittelua sekä tehokkaita spurtteja. Juokse siis välillä nopeammin ja välillä taas hieman hitaammin. Näin nopeutat kuntosi parantumista ja kulutat runsaasti kilokaloreita.

Kotijumppa

Kotona jumppaaminen on erinomainen keino kuluttaa ylimääräisiä kilokaloreita. Tee esimerkiksi erilaisia kyykkyjä, vatsalihasliikkeitä sekä pakaralihasliikkeitä. Kotona sinun ei tarvitse miettiä miltä näytät haastavia liikkeitä äheltäessäsi. Saat itse valita mieluisan musiikin tai katsoa esimerkiksi lempisarjaasi televisiosta samaan aikaan.

Kävely

Kävelemistä varten et tarvitse kuin hyvät lenkkikengät sekä hieman aikaa. Ystävän kanssa lenkkeily on mielekkäämpää ja pääset samalla purkamaan omia mietteitäsi heidän kanssaan.

Pyöräily

Pyöräilemistä varten tarvitset pyörän sekä pyöräilykypärän. Useilta nettisivustoilta voi hankkia edullisia käytettyjä polkupyöriä. Pyöräilykypärään kannattaa kuitenkin panostaa, jotta suojaat päätäsi mahdollisilta onnettomuuksilta. Muutoin pyöräily on edullinen ja lihaksia monipuolisesti liikuttava urheilumuoto.

Ryhmälajit ystävien kanssa

Harrasta ystäviesi kanssa yhdessä esimerkiksi jalkapalloa, sulkapalloa tai lentopalloa. Voitte laittaa kulut puoliksi, jos teidän tarvitsee esimerkiksi vuokrata sopivia tiloja. Kesällä kyseisiä urheilumuotoja on helppo harrastaa myös esimerkiksi puistoissa tai muissa tiloissa.

Tanssiminen

Laita kaikki lempikappaleesi soimaan ja tanssi niin kuin kukaan ei katsoisi. Nosta käsiä ilmaan, tee erikoisia hyppyjä ja anna peppusi hetkua. Hiki nousee takuulla kasvoillesi ja saat nauttia ihanasta musiikista liikunnan aikana.

Hyppynarulla hyppely

Hyppynaru ei paljon maksa, mutta sillä saa koko kehon liikkeelle. Hyppynarun avulla voit myös tehostaa useita venytysliikkeitä. Hyppynaruharjoittelu kannattaa yhdistää esimerkiksi kotijumpan yhteyteen, jotta saat kehostasi enemmän irti.

Painoharjoittelu

Voit hankkia kotiisi muutamia käsipainoja, joiden avulla treenaat esimerkiksi rintalihaksia, selkälihaksia, käsilihaksia sekä jalkalihaksia. Erilaisilla liikkeillä ja erisuuruisilla painoilla tehostat liikkeiden vaikutusta ja saat upeat lihakset ilman kallista salikorttia.

Uinti

Uiminen kesällä on hyvin edullista puuhaa. Pue yllesi vain uimapuku ja ryntää esimerkiksi ilmaiseen lampeen uimaan.

Treenivideot

YouTube-sivustolta löytyy myös runsaasti erilaisia videoita, joissa näytetään erilaisia haastavia liikkeitä. Laita siis kone käyntiin ja kokeile tehdä videoiden perässä tehokkaita liikuntasuorituksia. Voit myös hankkia erilaisia treenivideoita kaupasta ja tehdä liikkeitä niiden neuvojen mukaan.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja